På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Möt naturen på långfärdsskridskor

Att åka långfärdsskridskor är en perfekt friluftsaktivitet för stora som små. Passa på och njut av härliga dagar på isen i vinter.

Visste du att svenskarna åker mest skridskor i världen? Sverige är ultimat för långfärdsåkning då det flesta har en närliggande sjö runt hörnet. För dig som önskar en gemensam utomhusaktivitet som ligger nära till hands är en tur på isen ett säkert kort. Och inte nog med det, långfärdsåkning passar de allra flesta.

Ett naturnära äventyr
Här spelar ålder, kondition eller styrka mindre roll, du väljer själv tempo och åktur. Allt du behöver är ett par långfärdsskridskor, varma kläder och en hjälm. Susa fram över glasklara isar med vinden i ryggen och njut av den rogivande tystnaden. På långfärdsskridskor får du inte bara en naturupplevelse utan också den perfekta kombinationen av avslappning och fart. Och som om det inte vore nog är långfärdsåkningen också en väldigt skonsam motion- och träningsform. Kort och gott, en dag på isen kommer garanterat göra gott för både kropp och själ.

Ett tips är att packa lätt och smart, och snåla inte med godsakerna. Packa gärna ner varma extrakläder, säkerhetsutrustning, ditt favoritfika och det bästa av allt – en varm dryck i en termos för dina frusna fingrar och törstande mun. Få saker slår en vilopaus på blänkande is med en varm kopp i handen och utsikt över sjön.

Glöm inte isdubbarna!
Det är för många en självklarhet men som ändå tål att nämnas, ge dig aldrig ut på isen utan isdubbar. Man får trots allt inte glömma att man befinner sig på fruset vatten.