Matsäck för skidbacken

En dag i skidbacken görs bäst med en riktigt god matsäck. Vi tipsar om två recept som passar perfekt för dagsutflykten.

Pizzabullar med lufttorkad skinka och oregano
10 dl vetemjöl

125 gram smör
3 tsk bakpulver
4 dl mjölk
1,5 dl ketchup
2 dl riven ost
2 dl strimlad lufttorkad skinka
I tsk salt
oregano
20 st bullformar

Så här gör du:
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör om. Lägg i smör och mal ner det i blandningen och häll i mjölk och knåda med snabba rörelser ihop till en deg. Kavla sen ut degen på mjölat underlag och bred på ketchup på degen. Toppa med ost, lufttorkad skinka och oregano. Rulla ihop degen likt en kanelbullsdeg och skär i ca. 20 bitar. Placera varje bulle i en bullform och grädda i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Veganska blåbärsmuffins
2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1.5 dl hasselnötsdryck
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
0.5 msk äppelcidervinäger
1 dl blåbär
10 st muffinsformar

Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 180°C och lägg ut muffinsformarna på en plåt. Blanda därefter mjöl, salt, bakpulver och socker. Vispa ihop smeten med hasselnötsdrycken, vaniljpulvret, oljan och lite äppelcidervinäger i en bunke och vänd med stora tag tills det blir en jämn smet. Lägg sedan i blåbär och häll sen över smeten i formarna. Grädda i ugnen i 25-30 minuter. När muffinsen är färdiggräddade låt de svalna under bakduk.