<span style="color: #ffffff;">3 matfavoriter på utflykten</span>

Vårkänslor? Passa på att ge dig ut i naturen medan den sakta börjar blomma ut. När det vankas utflykt är det a och o att ha en mumsig matsäck nedpackad. Här kommer tre enkla favoriter som är perfekta att plocka fram när magen börjar kurra!



1. Chiapudding med mango och kokos
Det här kan du förbereda dagen innan, och är enkelt som en plätt att göra och dessutom mättande och nyttigt. Är ni flera som ska på utflykt, gör separata puddingar i små burkar.

Ingredienser 4 pers:
2 förpackningar kokosmjölk (á 250 ml)
1 dl grekisk yoghurt
5 msk chiafrön
3/4 dl riven kokos
1/2 tsk Vaniljsocker
1 msk flytande honung
1/2 krm salt
250 g fryst mango
Saften av 1/2 lime

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser förutom mango och lime i en bunke. Rör om under en minut för att undvika klumpbildning. Fördela i fyra glas eller burkar. Ställ i kylskåp i minst fyra timmar. Tina mango och blanda med limejuice och toppa sedan chiapuddingen. Det är också mumsigt att toppa med valfria bär, frukter och frön för lite variation.



2. Kycklingwraps med avokado och fetaost
Wraps är smidigt att ta med sig när man vill ha med sig lite matsäck. Genom att förbereda kycklingen innan och frysa in så kan du enkelt sno ihop wraps innan du åker på utflykt.

Ingredienser 4 pers:
4 kycklingfiléer
4 tsk oregano
200 g fetaost
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 avokado
2 tomater
1 paprika
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 salladshuvud
2 msk finhackad timjan
4 stora vetetortilla eller libabröd
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här:
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano. Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i olja. Smula fetaosten i en skål och blanda i créme fraîche och pressad vitlök. Skär avokado, paprika, tomat och gurka i bitar och strimla rödlök och salladshuvudet. Lägg ut tortillabrödet och fördela salladen på bröden. Lägg på grönsakerna, kycklingen, fetaoströran och strö över timjan. Salta och peppra efter tycke och smak. Vik ihop och slå in i papper.



3. Matmuffins med ost och bacon
Ta fram kaffetermosen och njut av dessa matiga muffins som är ett perfekt mellanmål på utflykter. Matmuffins kan ätas kalla, vilket gör att du kan baka dessa dagen innan eller varför inte frysa in till kommande utflykter.

Ingredienser för 12 st:
4 salladslökar
150 g bacon
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl riven ost
2 dl gräddfil

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla salladslöken och skär bacon i tunna strimlor. Stek baconet tills det blir knaprigt – låt fettet rinna av på hushållspapper. Skär smöret i tunna skivor. Blanda mjöl, bakpulver och smör. Tillsätt gräddfil, ost och arbeta snabbt ihop. Blanda i salladslök och bacon. Fördela smeten i muffinsformar och strö över lite ost. Grädda i ugnen i 10–15 minuter.Låt svalna! Det är också gott att byta ut bacon mot soltorkade tomater eller andra goda grönsaker för en vegetarisk variant.