Just nu! Få 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för

Erbjudandet gäller på alla priser! Rabatten gäller inte på produkter som ingår i vårat föreningssortiment eller produkter som skickas direkt från våra Partners.

Just nu! Få 100 kr rabatt för varje 500 kr du handlar för Villkor

Hitta rätt löparjacka

Det går att springa året runt med rätt kläder. Ett av de viktigaste plaggen är en löparjacka. Vi frågade Helena Finnäs, Product Manager, SOC hur en bra löparjacka ska vara.

Vad ska man tänka på när man köper en löparjacka?
– Det är helt beroende på väder och syfte. I kallare väder bör man ha en varmare jacka, med vindskydd och kanske mjuka insidor i krage som värmer. Det är viktigt med reflexdetaljer i mörker för ökad säkerhet. Springer man i blåsigt väder vill man ha vindskydd, springer man i varmt väder vill man att jackan ska andas riktigt bra. Då är ventilationspaneler ett plus. Jackan ska vara så lätt som möjligt även om jackorna för kallare väderlek oftast är lite tyngre. Reflextyg väger oftast mer. Det är alltid en fördel om det finns en telefon- eller nyckelficka eller åtminstone en ficka med dragkedja. Också bra med en ögla för att få in sladden för hörlurarna.

Hur ska den sitta?
– Det är helt upp till användaren och svårt att svara på. Men personligen tycker jag inte att den ska vara för stor för då blir det större vindmotstånd.

– Är det riktigt kallt är det absolut lager-på-lager-principen. Det många inte är medvetna om är att det är luften mellan lagren som värmer. Så lager ett ska sitta tight mot kroppen och lager 2 ska ha luft mellan lager 1 och jackan. Då blir det optimalt. Beroende på väder räcker det med två lager och är det riktigt varmt är det naturligtvis utan jacka som gäller. Men om det är kallt får gärna lager 1 bestå av ull. Ull har funktionen att värma när det är kallt och kyla när det är varmt. Dessutom håller det odören (svettlukten) borta bättre än syntetmaterial.

Psst! Upptäck SOC:s Visible jacket...


Du hittar den här!