20% på Everest, SOC, Race Marine, Revolution & Warp

Erbjudandet gäller på stadium.se och i Stadiums butiker t.o.m. den 17/5 2021. Erbjudandet gäller på ordinariepriser, dock ej produkter som levereras direkt från våra samarbetspartners. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, vid köp av presentkort, föreningsprodukter, vid betalning av Stadium Sports Camp, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se. Rabatten dras av i kassan.

Giltigt t.o.m. 2021-05-17

20% på Everest, SOC, Race Marine, Revolution & Warp Villkor

Cykelsemester för alla smaker

Cykelsäsongen är igång och det är hög tid att planera sommarens cykelupplevelse. Här är tips på olika cykelrutter för både barnfamiljer och äventyrare.

Vill du trampa i natursköna och lugna områden eller föredrar du stadscykling? Vi har frågat Cykelfrämjandet, som på olika sätt jobbar för en bättre cykelmiljö i Sverige, efter Sveriges bästa cykelupplevelser till sommaren.

Cykelsemester för barnfamiljen
Klarälvsbanan är en 90 km lång naturupplevelse i Värmland, med Klarälvens glittrande vatten som ständig följeslagare. Klarälvsbanan är en nedlagd järnväg som numera är asfalterad och garanterat bilfri – vilket passar perfekt för barnfamiljen. Ett roligt tips är att cykla uppströms från Karlstad och sedan åka en flottfärd nedströms i Klarälven.
En annan nedlagd järnväg som är bilfri och trevlig är Sjuhäradsrundan. Den går från Borås till Ulricehamn.

Trailcykling för äventyrare
Isaberg Arena är ett riktigt smultronställe i Småland för mountainbikefans. Där finns olika leder för alla nivåer. Tycker du om fart och spänning kan du cykla nedför berget. Cyklar du hellre i en mer ”vågrät” terräng i skogen erbjuds även det. Det finns även en helt nybyggd teknikbana för dig som vill träna lite extra på hopp, drops, stenkistor och rötter.
Bergslagen Cykling är också ett bra alternativ för trailälskaren, med flertalet mountainbikeleder runt om i Örebro län.

För dig som gillar stadscykling
Stockholm är en fantastisk stad att cykla i med alla sina cykelbanor och -leder. Men det gäller att ha koll på vilka områden man ska cykla runt i för att hitta stadens smultronställen. Några natursköna och turistvänliga tips är Djurgården, Hagaparken, Hellasgården och Drottningholm/Ekerö. Det positiva med stadscykling är det stora utbudet av matställen, fik och rastplatser.


Naturskön rutt med många besöksmål
Kattegattleden, som invigdes 2015, är en 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge. Leden går mellan Helsingborg till Göteborg, hela vägen genom Halland, och är uppdelad i åtta delsträckor. På varje delsträcka hittar du intressanta besöksmål, ställen att övernatta, restauranger och fik, badstränder, utsiktsplatser och annat trivsamt för alla smaker.


Titta gärna igenom Stadiums sortiment inom cykel.