På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

4 alpresor i vinter

Från alpromantik i kubik till tuff klassiker. Här är fyra favoriter som passar allt från äventyraren till de allra yngsta skidåkarna.

Wagrain – perfekt för familjen
Den lilla Alpbyn Wagrain ligger i mitten av de tre dalarna som tillsammans utgör Salzburgerland i Österrike. Här finns ett familjevänligt skidområde med 240 kilometer pist och många nybörjarpister. I byn finns också en skidskola som erbjuder utbildning på olika nivåer, skolan anordnar också barnpassning och lekar och aktiviteter för de lite större barnen. Ett populärt familjehotell är Grafenberg resort som ligger nära både Grafenberglliften och skidskolan.

Vill man ta en paus från skidbacken så är en given hit bland barnen ett besök på äventyrsbadet Wasservelt Wagrain med flera inomhus- och utomhuspooler, rutschbanor och avslappnande bastubad för de vuxna.

St Anton – tuff skidåkning
Det var här världens första skidskola startade i slutet av 1800-talet. För den vana skidåkaren är legendariska St Anton i Österrike en klassiker. Inte minst för att orten anses vara en av de snösäkraste. Pisterna är långa, den längsta sträcker sig en hel mil över området, och det finns många och bra möjligheter till offpist-åkning. Högsta åkhöjd är 2650 meter över havet och största fallhöjd är 1507 meter.

Till skillnad från lite mindre och traditionella alpbyar erbjuder St Anton en internationell prägel med moderna byggnader och ett pulserande nattliv.

Grindewald – storslagen miljö
Är du ute efter en vykortsvacker skidort så har du kommit rätt. Grindewald ligger i ett av Schweiz största skidområde. Byn är omgiven av maffiga berg, flera av dem över 4000 meter.

Själva skidorten är en alpromantisk pärla som inte gör någon besviken. Här finns också alpernas längsta glaciär som mäter över 22 kilometer. Vill man inte ge sig ut i backen går det också utmärkt att åka kälke och skridskor i området.

Cortina d’Ampezzo – världsarv
En av Italiens maffigaste skidorter belägen på 1222 meters höjd i ett av världens vackraste bergsmassiv Dolomiterna. Dalen är omgiven av dramatiska bergsformationer och kvalar in på UNESCO:s världsarvslista. Här finns 42 liftar och allt från nybörjarbackar och branta utmaningar för äventyraren. Perfekt för längdskidåkning, slalom, freestyle, off pist och snowboard. En kul detalj är att den berömda skidjakten i James Bond-filmen ”Ur dödlig synvinkel” spelades in här. Cortina har under åren gästats av många celebriteter, som Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe och Ernest Hemingway.