Beställ senast 18/12 för garanterad leverans före jul Beställ senast 18/12 för garanterad leverans före jul

Rusta barnen för regn och rusk

Vädersäkra sommaren med snygga och tåliga barnkläder. Sommarlovet ska njutas av – oavsett väder!

Barnkläder för lek och sport
Det bästa med tåliga kläder är att funktion och stil inte behöver utesluta varandra. Tvärtom finns det massor av snygga barnkläder som också är väl lämpade för regn. Vid utomhussport är kläder i funktionsmaterial att föredra, eftersom bomullsplagg absorberar fukt och blir tungt (och kallt) på kroppen efter ett tag. Ett bra tips är plagg med flatlocksömmar för att minimera risken för skav, praktiskt och bra när aktiviteten innebär många rörelser.


Addera ett regnställ
Ett regnställ i vindtätt och vattenavvisande material möjliggör lek och sport även de allra regnigaste av dagar. Regnkläder med resår i luva, ärm- och benslut hjälper till att hålla vätan ute. Ett smart tips är att rusta barnen med funktionskläder under regnstället, på så sätt håller de sig torra och varma. Komplettera med ett par gummistövlar så är barnen redo för sommarens utomhuslek! 


Underhåll dina regnkläder
Sköt om plaggen i funktionsmaterial genom att undvika att tvätta med sköljmedel. Det försämrar plaggets förmåga att transportera bort fukt från kroppen. Vattenavvisande plagg är ofta impregnerade, något som gradvis försvinner med tiden i och med tvätt och användning. Tvätta alltså regnkläder med måtta och bättra gärna på plaggens impregnering mellan tvättarna, vilket bidrar till att bevara plaggens ursprungliga skick. Gummistövlar rengörs bäst med ljummet vatten och en mjuk trasa. Avsluta genom att spraya gummit med vårdande rubber conditioner. Förvara gärna stövlarna kallt och torrt mellan användningarna.