25% på dam från Under Armour25% på dam från Under ArmourShoppa nu

5 familjetips på höstlovet

Nu är det dags att plocka undan mobilerna och surfplattorna och röra på sig. Under höstlovet kryllar det av häftiga äventyr för hela familjen.

1. Plocka svamp
Det har varit en varm höst och än finns det svamp i skogarna. Att ge sig ut i skogen på jakt efter goda matsvampar är inte bara spännande men också en härlig naturupplevelse. Självklart packar ni ned en härlig matsäck – fikastunden är helig! Svamparna ska ligga i en luftig korg och grovrensas med fördel på plats i skogen så slipper ni få med jord, löv och kvistar hem. En svampbok är bra att ha med sig om man blir osäker på vilken sort man har sprungit på. Glöm inte heller en kompass och sköna skor.

 
2. Paddla kajak
Att färdas på vattnet i kajak är ett härlig och spännande familjeupplevelse som är lättillgänglig och går att göra både i vatten mitt i stan eller i storslagna naturområden. Antingen kan ni följa med på en guidad tur eller hyra kajaker och ge er ut på ett eget äventyr. Avsätt ordentligt med tid och räkna med att ni ibland vill stanna och vila och kanske hittar ni någon vacker plats att fika på eller upptäcker en liten ö eller något annat intressant längs vägen. Det finns kajaker med plats för två vuxna och två barn och även mindre kajaker speciellt anpassade för barn.


3. Sitt upp på hästryggen
Vi är vana att åka bil, tåg, buss och att cykla. Men att ta sig fram på hästryggen är något alldeles speciellt. Alla som en gång testat att galoppera med en häst vet att det är en mäktig upplevelse. Vare sig du är en van ryttare eller nybörjare så ger en ridtur i skogen eller på fjället ny energi. Och på köpet får du njuta av frisk luft och vacker natur. På många hästgårdar erbjuds turridning i grupp där även de som inte har ridvana kan följa med. Räkna med en fartfylld dag och träningsvärk dagen efter.

 
4. Åka linbana
Vem vill inte vara Tarzan för en dag? Att ta sats från en klippa och swisha fram bland trädtoppar och över raviner är en mäktig upplevelse. Att åka Zipline har blivit ett populärt sätt att upptäcka naturen från ovan. Det finns oftast flera olika svårighetsgrader och längd att välja på när det kommer till de familjevänliga banorna. Förbered er på ett nervkittlande äventyr.


5. Lekland för barn och vuxna
Låt oss vara ärliga, det finns stor risk för regn i november. Tur då att det kryllar av roliga inomhusaktiviteter. Besök en gokartbana, skatepark eller det allra senaste  – en trampolinpark. Sistnämnda har länge varit populärt i USA, och nu har anläggningar med jättestudsmattor börjat poppa upp varstans i Sverige. Här kan både barn och vuxna spela bollsporter, göra volter och slänga sig i skumgummihav. En annan utmanande och svettig inomhussport är klättring, här gäller det att använda både styrka och hjärnan.