Part of Stadium Group
20% på hela juniorsortimentet! Gäller alla priser. 20% på hela juniorsortimentet! Gäller alla priser. Shoppa

11 saker du inte visste om golf

Våren är golfarens bästa vän. Ladda upp för årets första golfrunda med 11 saker du inte visste om golf.

1. Golf är den tredje största idrotten i Sverige efter fotboll och friidrott – i alla fall när man ser till antalet medlemmar. 2014 registrerades 474 000 golfare i Sverige.

2. 1971 slog astronauten Alan Shepard två golfbollar på månen. Golf är därmed, tillsammans med spjutkastning de enda sporterna som utövats på månen.

3. Golf, fotboll och gymnastisk är de billigaste idrotterna. Detta visar en undersökning av Riksidrottsförbundet. Undersökningen studerade de tio vanligaste idrotterna för att se vad det kostar för barn att hålla på med olika idrotter.

4. Kanadensaren Jason Zuback har världsrekordet för den snabbaste golfdrivern någonsin på 328 km i timmen.

5. Det finns hela 470 golfklubbar och anläggningar i Sverige.

6. Oddsen att slå två hole-in-one på en och samma runda är 1 på 64 miljoner. Någon som ändå lyckades med det var Oakland University-studenten Kassandra Komma.

7. År 1989 i Atlantic City, New Jersey skulle golfspelaren Ab Smith slå ett slag han definierade som en ”bird of a slot”. Denna fras kom sedan att förkortas till ”birdie” -vilket idag en av golfens mest populära termer.

8. Det sägs att den forne amerikanska presidenten Woodrow Wilson var en extremt hängiven golfspelare. Så hängiven att han till och med spelade i snön - med hjälp av svarta golfbollar.

9. Golf uppfanns i Skottland över 500 år sedan men till en början möttes sporten av motstånd. 1457 var förbjöd landets parlament golf över hela landet då de ansåg att det störde befolkningens militära träning.

10. Amerikaner spenderar ca. 600 miljoner dollar på golfbollar - varje år.

11. Ordet caddy härstammar från det franska ordet för student vilket är ”cadet”. Cadet i sin tur uttalas caddy.