Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Human Bridge

Stadiums mission är att inspirera så många som möjligt till en aktiv livsstil. Därför har vi ett samarbete med Human Bridge, med uppdraget att ge gamla produkter nytt liv och på så vis bidra till en mer hållbar, mer jämlik och mer aktiv värld.

Ett långsiktigt samarbete

Stadium har haft ett långt och givande samarbete med Human Bridge, som hjälper oss att nå behövande i Europa, Afrika och mellanöstern. Föreningen skapades 2001 genom att samordna materialbiståndet inom två svenska biståndsorganisationer; Läkarmissionen och Erikshjälpen. Dessa organisationer har sedan 1990 respektive 1974 skickat flera tusen ton kläder till behövande, och utrustat hundratals sjukhus med sängar, kuvöser, britsar, rullstolar och annat sjukvårdsmaterial. Robert Bergman, verksamhetsledare på Human Bridge, förklarar varför det är viktigt med materialbistånd.

– Genom att ta tillvara på det vi har sparar vi på jordens resurser och förlänger livslängden på redan producerade artiklar. Här i västvärlden konsumerar vi och kastar sedan det vi inte längre vill ha eller har någon användning för, trots att det är i dugligt skick, medan det i andra länder finns de som inte har något alls. Materialbistånd innebär för Human Bridge ett försök att fördela de resurser som faktiskt finns.

Läs mer på www.humanbridge.se