Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Vatten

Att minimera miljöpåverkan är en stor utmaning för alla textilproducenter. För oss på Stadium innebär det bland annat att vi satsar stort på tekniken Solution Dye som används när man färgar kläder.
Traditionell infärgning av tyger kräver stora mängder vatten, energi och koldioxid eftersom färgen ”tvättas in” i tyget. I Solution Dye-processen färgas istället fibern redan från början – det vill säga innan ett oändligt antal trådar skapat ett tyg. Genom fibertrådarna spinns och vävs tyget fram. På det sättet kapas hela den traditionella infärgningsprocessen av tyget, då den röda färgen redan från början finns i tygets trådar. Detta sparar enorma mängder vatten och energi, och gör i sin tur en enorm skillnad för miljön.

På Stadium har vi använt Solution Dye-tekniken i över tio års tid, från början enbart på svarta foder. Från 2013 finns tekniken tillgänglig i ett stort antal färger, framförallt i foder men även i yttertyger under varumärkena Warp, Everest, SOC, Race Marine och Stadium. Vårt mål är att kontinuerligt öka andelen produkter som färgas med Solution Dye under kommande år.

Alla våra Solution Dye-plagg är försedda med tydliga Supporting Earth-etiketter med texten "Save water and energy".

Besparingar med Solution Dye-tekniken jämfört med traditionell infärgning:
Vatten – 80%
Energi – 60%
Koldioxid – 60%
Kemikalier – 60%