Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Tvätta miljömedvetet

På Stadium arbetar vi hårt för att vår produktion ska påverka miljön så lite som möjligt. Och det finns även en del saker du som konsument kan göra, då en textil påverkar miljön under hela sin livslängd.
Tvätta mindre
Du kan spara både miljön och plagget genom att bara tvätta sånt som verkligen är smutsigt. Genom att vädra plagg, borsta av dem och ta bort små fläckar med fuktig trasa istället för att köra dem i tvättmaskinen, gör du en stor insats för miljön.

Fyll maskinen

Tvätta alltid med full maskin, men inte för full. Ett bra sätt att hitta rätt tvättmängd är att du kan hålla en knytnäve ovanför smutstvätten utan att trycka samman kläderna.

Låg temperatur
Använd en så låg temperatur som möjligt. Våra plagg är märkta med högsta tillåtna temperatur men ibland behövs det inte så varmt vatten för att det ska bli rent, så kör gärna 30°C eller 40°C.

Rätt tvättmedel
Använd ett miljömärkt tvättmedel, fritt från fosfater och optiska vitmedel. Följ alltid doseringen på tvättmedelspaketet, då för mycket tvättmedel kan försämra tvätten och göra att maskinen får svårt att skölja ur.

Lufttorka
Använd inte torktumlaren i onödan, den förbrukar väldigt mycket energi och sliter dessutom en del på kläderna. Lufttorka istället om möjligt.

Undvik kemtvätt
Lösningsmedlen från traditionell kemtvätt påverkar miljön negativt när de hamnar i naturen. Det finns idag mer miljöanpassade kemtvättar som rengör kläderna med enbart vatten och återvunnen koldioxid, vilket inte ger några skadliga utsläpp.

re:activate – Små gåvor. Stor skillnad.
Du vet väl att det alltid går att lämna in gamla kläder och sportprodukter i Human Bridges insamlingslådor i våra butiker? Human Bridge ser till att de delas ut i särskilt utsatta områden i världen och du är med och gör skillnad för någon som verkligen behöver det. Vi tar emot alla produkter, oavsett skick, och de som inte kan återanvändas skickas till återvinning.