Fyrverkerishow på AIK:s premiärträning

3 500 supportrar bjöd på en inramning av världsklass när AIK hade sin traditionsenliga premiärträning på Skytteholms IP. Stadium Fotboll var på plats när herr- och damlaget hyllades med pyroteknik, fyrverkerier och sång.


Under inledningen av januari har flera svenska klubbar hyllats av supportarna inför årets första fotbollspass. Lagen har välkomnats av tusentals åskådare och mötts av fyrverkerishower från läkarna som gett en extra push inför säsongen 2023. Den 10 januari rivstartade AIK säsongen med en premiärträning som blivit en populär tradition på Skytteholms IP.

– Vi har haft den här premiärträningen i många år och det är många som har försökt efterlikna oss, men det finns ingen som kommer i närheten om jag ska vara ärlig, sa Alexander Milosevic före årets första träning.Långt före spelarna anlände var läktarna välfyllda och på långsidan hängde supportrarna upp en stor banderoll som löd: ”Det sprakar om Gnaget, världens vackraste klubb”. Och visst sprakade det kring AIK:s första träning på ett kylslaget Skytteholm. 3 500 åskådare tog plats på läktarna och flera hundra supportrar fick vända vid grinden då arenan hade uppnått full kapacitet. Klubbens ordförande Robert Falck inledde med att välkomna supportrarna och när spelarna stegade ut till tonerna av ”Åh vi e AIK” drog showen igång på riktigt.Hundratals fyrverkerier flög upp i luften och mängder av pyroteknik tändes runt läktarna. Under flera minuter förvandlades Skytteholms IP till ett inferno som gav eko och syntes över stora delar av Stockholm. När träningen var slut och röken hade lagt sig var spelarna lyriska över supportrarnas insats.

– Jag finner inga ord för att beskriva detta. Det var en fantastisk känsla att kliva in framför supportrarna. Jag vet inte vad jag ska säga för ord, men det var en obeskrivlig känsla. Jag var extremt lycklig över att få vara nere på planen och spela framför dem, säger nyförvärvet Elias Durmaz och fortsätter:

Det var ännu mer maxat än vad jag trodde att det skulle vara. Hjärtat bara slog och jag fick rysningar, så det var en upplevelse.

Även damlagets kapten Jennie Nordin var imponerad.

– Det var jättekul att komma ut framför så många supportrarna och den inramningen, det är vackert. Det ger en tändvätska inför säsongen som kommer, så det är jätteroligt att så många får uppleva det. Det är något vi ska vara stola över – att vi har de supportrarna i klubben.

Text: Marcus Heed
Foto: Mikael Markai