Damlandslagets bortatröja i VM 2023

I sommar ska damlandslaget kämpa om nya medaljer i Australien och Nya Zeeland. Nu har adidas presenterat bortatröjan som landslaget kommer att bära i VM – med en design som hämtar inspiration från vårt land.

I sommar spelas VM i Australien och Nya Zeeland där Sverige är en av utmanarna till guldet. Den 23 juli kliver damlandslaget in i mästerskapet när man ställs mot Sydafrika i huvudstaden Wellington och därefter väntar även Italien och Argentina i gruppspelet som spelas på Nya Zeeland.

Nu har adidas lanserat bortatröjan som Stina Blackstenius, Elin Rubensson, Olivia Schough och de andra profilerna i damlandslaget kommer att bära i sommarens VM-turnering. Tröjan går i en mörkblå färg med ljusare element och är inspirerad av glaciärer och älvar som finns i hela vårt land.

En ljusgul nyans runt kragen och på de tre adidas-ränderna vid axlarna kompletterar den nya bortatröjan som till 50 procent är producerad av plastavfall som plockats ur havet. Dessutom är tröjan gjord av adidas specialutvecklade material AEROREADY som leder bort svett och håller spelarna torra under matcherna.

Damlandslagets nya bortatröja från adidas finns att köpa nu på Stadium!