Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Så väljer du rätt <span style="color: #333333;"><a style="color: #333333;" href="https://www.stadium.se/dam/damklader/tights.se29931023">träningstights</a></span>

Har du svårt att hitta rätt <span style="text-decoration: underline; color: #333333;"><a style="color: #333333; text-decoration: underline;" href="https://www.stadium.se/dam/damklader/tights.se29931023">tights</a></span> till <span style="text-decoration: underline; color: #333333;"><a style="color: #333333; text-decoration: underline;" href="https://www.stadium.se/sport/traning.se29739861">träningen</a></span>? Träningstights finns för alla sporter och träningsformer. Peppa igång till nästa träningspass med vårt stora utbud. Vi guidar dig genom alternativen! <em>FOTO: Röhnisch.</em>

Det finns många fördelar med att träna i tights. Du känner dig lättare och slipper fladdrande och bylsigt tyg. Sen finns det också tights som formar och ger stöd åt musklerna. Gå inte bara på utseende och färg, välj ett par tights som lämpar sig för din aktivitet. Rätt detaljer och material gör det både smidigare och roligare att träna.

Löpartights:
Löpartights bör sitta bra åt om benen och vara tillverkade i funktionsmaterial som andas och är snabbtorkande. De kan ha tunnare mesh i knävecket för extra ventilation. Många löpartights har en liten praktisk ficka för förvaring av nycklar eller mindre föremål. Många löpartights har en dragsko i midjan som hindrar tightsen att glida ner under löppasset. Välj gärna smarta detaljer som reflexer för ökad synlighet om du ska springa i mörker.
Kompressionstights:
Investera gärna i kompressionstights om du ägnar dig åt lite hårdare träningsformer eller uthållighetsträning. Till exempel crossfit, OCR eller långdistanslöpning. Dess uppgift under träning är bland annat att ge stöd åt musklerna för att underlätta hårda eller längre träningspass.
Yogatights:
Skön passform är A och O. Yogatights har ofta en högre midja som ger dig stabilitet i yogans alla positioner. Tights i mjuka och ventilerande funktionsmaterial känns skönt mot kroppen och passar yogans moment och signum. Undvik tights med fickor och dragkedjor som kan ge obehag under passet. De senaste åren har det kommit många fina sömnlösa tights som är helt skavfria.
Träningstights:
Ett par funktionella (och snygga!) tights gör det roligare att kicka igång gym- eller gruppträningen. Satsa på bra passform och fukttransporterande funktionsmaterial. Träningstights brukar oftast inte ha värdefickan bak, till skillnad från löpartights, eftersom det kan störa vid övningar där man ligger ner.
Välj rätt storlek:
När du köper träningstights är det viktigt att dessa sitter tight och följer kroppen. Sitter tightsen bra runt benen, men löst i midjan är risken att de kommer glida ner under passet. Välj då en annan modell. För små tights däremot kan göra det jobbigt att utföra vissa rörelser – och i längden är det inte särskilt skönt.

Passformen kan skilja sig åt så prova olika modeller för att hitta ett par som sitter perfekt på just dig.