Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Så tar du hand om dina sneakers

Att möta våren i nya sneakers är något speciellt. Tråkigare är det när de får första fläcken. Ta del av våra smarta tips och trix så håller du dem skinande hela säsongen.

Impregnera mera

Många tänker att man klarar sig lika bra utan att impregnera skorna, och att principen främst gäller klassiska skinnskor. Men sanningen är att det är minst lika viktigt att impregnera sneakers – både i skinn och av tyg. Impregnering är en skyddande hinna som läggs över skon och gör det lättare att hålla skorna rena samtidigt som det skyddar mot fläckar och vatten. Ett par bra skyddade skor är dessutom enklare att rengöra ifall de råkar bli smutsiga.

Byt eller fräscha upp dina skosnören

Ge skorna en fräschare look med hjälp av enkla medel. Fräscha upp dina gamla eller köp ett par nya skosnören. Handtvätta de gamla i tvättmedel eller lägg dem i en tvättpåse och tvätta i maskin med andra vita plagg. Kort och gott - en enkel procedur som gör stor skillnad.

Glöm inte pricken över i:et – skokrämen

Slutligen, skokräm är ett medel som kan väcka ett par slitna sneakers till liv. Lägg på vit skokräm om du har sneakers i skinn eller annat material med skinndetaljer så förhindrar du risken för att dem ska tappa i färg eller få synliga sprickor.

Byt skor ibland

Detta har sagts förr, men tåls att säga igen: Låt fötterna vila genom att byta skor med jämna mellanrum. Det spelar ingen roll hur väl du tar hand om dem - använder du dem varje dag är det nästintill omöjligt att hålla såväl fukt som lukt borta. Botanisera gärna bland vårt stora utbud av sneakers.

Tandborste, vinäger och suddgummi

Använd en tandborste på ställen du inte kommer åt fläckarna. Detta kan låta konstigt men tandborsten fungerar faktiskt utmärkt för rengöring av sneakers! Lägg på lite tandkräm, och gnugga bort fläckarna med en blöt trasa. Det funkar också bra att blanda vatten och vinäger och gnugga med hjälp av tandborsten och sedan låta det verka några minuter innan du sköljer av med vatten. En annan klassisk huskur är att använda ett vanligt suddgummi – det funkar perfekt för de allra enklaste fläckarna.