Sommarrea! Upp till 60% rabatt på mängder av varor.

Erbjudandet gäller på utvalda produkter på stadium.se och i Stadiums butiker. Rött pris gäller och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden.

Sommarrea! Upp till 60% rabatt på mängder av varor. Shoppa
CHECKLISTA VÄTTERNRUNDAN
Tycker du det är rörigt med allt du måste tänka på att ha på dig och med dig? Vi har gjort en liten lathund med det viktigaste du behöver för att cykla ditt lopp på topp.

Hjälm

Ditt viktigaste val. Tänk på att hjälmen både ska sitta skönt och vara säker. En hjälm med MIPS-teknologi skyddar dig bättre mot skador vid fall från vinklar.

Shoppa


Glasögon

Glasögon är en viktig detalj som man kanske inte tänker på först av allt. Skaffa ett par glasögon med bra passform så skyddar de mot både sol och blåst. Du får oftast med olika linser med olika egenskaper så att du kan anpassa efter rådande förhållanden.

Shoppa


Arm- och benvärmare

Ett ess i rockärmen! Eftersom vädret kan variera otroligt mycket är det guld värt med extra värme som du lätt kan ta av och på och inte tar upp stor förvaringsplats.

Shoppa


Handskar

Passform och rätt storlek är A och O för att undvika skav. Kolla upp var temperaturen kommer ligga under loppet och välj tjocklek därefter. Det finns även kortfingrade handskar för den som vill ha mer frihet.

Shoppa


Säkerhet

Lagen säger att cykeln måste vara utrustad med ringklocka. Reflex fram, bak och på sidan samt belysning fram och bak måste finnas på cykeln vid skymning och mörker.

Shoppa


Skor

Riktiga cykelskor är en självklarhet. Tillsammans med pedaler med klick-system utnyttjar du dina muskler bättre, orkar mer och cyklar snabbare. Använd funktionsstrumpor – de är både mer bekväma och transporterar bort fukt från dina fötter.

Shoppa


Skoöverdrag

Ytterligare ett effektivt skydd mot kallare väder. De finns i olika tjocklekar, och är med fördel vattenavvisande när det regnar.

Shoppa


Cykeltröja

En tröja i funktionsmaterial som sitter tight på kroppen och har bra fickor för förvaring är idealet. Det gäller även att klä sig efter väder, gärna i olika lager med t.ex. en vind- och vattenavvisande jacka eller väst som du kan ta av och på smidigt.

Shoppa


Cykelbyxor

Förutom material som transporterar fukt är bra padding, stötdämpningen under rumpan, väldigt viktig. Cykla gärna i cykelbyxor med hängslen som håller dem på plats bättre. Ha dem gärna direkt mot kroppen utan underkläder för att undvika skav. Du kan även använda t.ex. rumpsalva för att minska risken för skav under loppet.

Shoppa


Ram- och sadelväska

Se till att ha extra utrymme för dina prylar och tillbehör! En sadel- eller ramväska i vattentätt material ger dig praktisk och säker förvaring.

Shoppa


Energidryck och mat

Håll vattenflaskorna fyllda! Om dina vätskereserver töms riskerar du att få det riktigt tufft under loppet. Kroppen behöver salter, vilket gör sportdryck till ett bra alternativ. Ladda upp med bra mat innan loppet och fyll på med energibars eller andra produkter under loppet. Glöm inte att du kan äta på Vätternrundans egna energistationer!

Shoppa

TIPS


Ha med dubbla vattenflaskor för att få med både vatten och energidryck.

Ha ett reparationskit med cykelslang med dig – då är du förberedd ifall punkan kommer.

Pump och kolsyrepatroner underlättar om du behöver fylla upp med luft.