Föreningsliv

Vi lever vår vision genom samarbeten med föreningar och samhällsengagemang. På så vis kan vi inspirera fler till ett liv i rörelse och aktivera världen.

Team Sales

Med Stadium Team Sales arbetar vi för att stötta föreningsliv i Sverige och Finland. Stadium Team Sales mål är att hjälpa föreningarna att skapa en tydlig profil för både match och träning, samt säkerställa att de har allt som behövs för att genomföra sin verksamhet på enklaste och bästa sätt.

För att göra detta har vi en välutvecklad säljorganisation i Sverige och Finland och en kundservice på servicekontoret i Norrköping. Dessutom har Stadium även ett eget tryckeri som säkerställer leverans från alla föreningars beställningar via Team Sales organisationen.

Säljorganisationen är rikstäckande i länderna och med ett erbjudande om bland annat hemleverans kan vi hjälpa föreningar i hela Sverige och Finland att inspirera till ett aktivt föreningsliv.

Vi stöttar idag cirka 1350 föreningar i Sverige och Finland.

Mer information om Team Sales hittar du här; https://www.stadiumteamsales.se/

Föreningssponsring

Att samarbeta med några av Sveriges sportklubbar och föreningar är för oss ett sätt att bidra till vår vision att aktivera världen. De avtal vi undertecknar med klubbarna anger att de måste arbeta på ett strukturerat sätt med handlingsplaner, utbildning och processer för att säkerställa att klubben ger lika möjligheter och gör sitt bästa för barnen och ungdomarna i klubben. Vi uppmanar också klubbarna att arbeta i linje med FN:s Global Compact och följa Stadiums uppförandekod.

Tillsammans med klubbarna vill vi främja en mer hållbar värld, vilket innebär ett aktivt arbete med hållbarhetsfrågor i våra samarbeten.

BP

I frågor kring jämställdhet och aktiviteter för unga har Stadium ett nära samarbete med BP (Brommapojkarna). BP är Europas största fotbollsförening för flickor och pojkar (3 000 pojkar 1 000 flickor). Föreningen har över 1 200 barn i fotbollsskola och är en av fyra föreningar i Sverige med elitlag på både dam- och herrsidan. Varje år bedrivs över 17 000 aktiviteter med hjälp av 700 ledare.


För några år sedan intensifierade BP arbetet för att bli en jämställd förening. Målet är att jämställdhet ska genomsyra hela verksamheten med fokus på resursfördelning, likabehandling och ökad kunskap. Föreningen stöttar FN:s globala mål med huvudfokus på Mål 5: Jämställdhet och Mål 10: Minskad ojämlikhet. Dessa mål ingår även i Stadiums prioriterade globala mål.

Djurgården Fotboll

Stadium samarbetar med Djurgården Fotboll i flera olika projekt. Mini-Camper är ett av de projekt vi prioriterat i samarbetet för att få fler barn i rörelse. Vi stöttar projektet bland annat genom utrustning som används i aktiviteterna.


Mini-Camper är Djurgårdens koncept för att introducera fotbollen till de yngsta skolbarnen från F-klass till årskurs 3. Med rörelseglädje i fokus genomförs övningar där varje barn får arbeta med en egen boll för att på sina egna villkor upptäcka hur roligt det är med fotboll. Mini-Camperna aktiverar över 8 000 barn i Stockholms skolor.

Fler svenska föreningar vi är stolta att samarbeta med:

AIK Fotboll
BK Häcken
IFK Norrköping
FC Rosengård
Eskilstuna United
Färjestads BK
IK Sävehof
Norrköpings Dolphins
Storvreta Innebandy
Svenska Innebandyförbundet

Finska föreningar vi är stolta att samarbeta med:

Finlands Fotbollsförbund
TPS
FC Inter Åbo
HJK
Esport Oilers
Classic