<span style="color: #333333;"><a style="color: #333333;" href="/varumarke/fitbit">Fitbit</a></span> tar din träning och hälsa till en ny nivå

Statistik, inspiration och tips. Fitbits bärbara teknik underlättar din träning – och vardag – för en mer aktiv och hälsosam livsstil. Läs mer om Fitbit och dess trådlösa produkter som hypas världen över.

Vissa dagar kan motivationen tryta, även om träning är det bästa man vet. Fitbits produkter är utformade för att motivera sina användare till en mer hälsosam livsstil – varje dag. Faktum är att deras bärbara teknik inte bara underlättar vår träning utan även vår vardag. Det går bra att synka din smarttelefon till många av deras produkter, så du kan få aviseringar om samtal och meddelanden eller lyssna på musik.

Fitbit är mest kända för sina aktivitetsarmband. I sortimentet hittar du också en smart våg som hjälper dig få en helhetsbild av din hälsa. Du kan också välja mellan olika pulsklockor för optimal prestation inom olika träningsformer, som löpning eller simning.

Deras produkter kan mäta din puls, hur många steg du tar, i vilket tempo och på vilken sträcka. Få statistik över dagens kaloriförbrukning och aktiva minuter – och din sömnaktivitet. Använder du Fitbit under träningspass får du veta hur träningen inverkar på din dag och se hur din prestation förbättras. Dessutom kan du få personligt anpassade råd inom träning och hälsa.


Fitbit hjälper dig att hålla koll på hälsan.

Men hur började allt? Fitbit grundades redan 2007, men det är först på senare år som varumärket har nått ut på den breda marknaden. Det är amerikanska James Park och Eric Friedman som kom på idén till den bärbara teknik som kommit att bli världsledande. Deras tanke var att ta fram elektroniska produkter som mäter vår aktivitet och hjälper oss att nå våra hälso- och träningsmål. Detta efter att ha blivit fascinerade av hur spelbranschens Nintendo Wii kombinerade sensorer med mjukvara.

– Vårt mål har alltid varit att hjälpa människor runt om i världen att leva ett hälsosammare liv, säger James Park, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande.

Han tillägger att i extraordinära tider som dessa är Fitbits uppdrag viktigare än någonsin. Att vara aktiv, äta bra och sova ordentligt kan som bekant hjälpa till att minska stressymptom och stärka immunförsvaret.


Charge 4 är ett vattenresistent aktivitetsarmband som gärna följer med på simturen.

Tre produkter från Fitbit du bör spana in:

Armband som mäter, registrerar – och informerar

Fitbit Charge 4 är ett vattenresistent aktivitetsarmband som mäter det mesta – direkt från handleden. Det registrerar bland annat puls, steg, sträcka, kaloriförbrukning och sömnaktivitet. I träningsläget för utomhussport kan det registrera både rutt och träningsintensitet under exempelvis kajakpaddling eller skidåkning. Anslut armbandet till din smartphone och få notifieringar om samtal, meddelanden och kalenderhändelser. Pris: 1 699 kr.

Löparklocka med extra allt

Förutom inbyggd GPS och pulsmätning direkt vid handleden kan pulsklockan Ionic ge dig personligt anpassade tips om löpning. Klockan är vattenresistent och passar även bra vid simning. Den mäter bland annat antal steg, höjd och kaloriförbrukning, visar tempo och sträcka – och registrerar din sömn. Appar som exempelvis Strava går att ladda ned direkt till klockan och du kan dessutom ansluta din smartphone via Bluetooth för att få notifieringar om samtal och meddelanden. Pris: 2 999 kr.

Smart våg som håller koll på hälsan

Få en helhetsbild av hur din träning påverkar din vikt och hälsa med vågen Aria 2 WiFi. Vågen mäter inte bara vikt utan även BMI och kroppssammansättning. Du kan skapa upp till åtta användarprofiler på vågen med anpassade inställningar. Den har både WiFi-anslutning och Bluetooth – och går att koppla ihop med Fitbits aktivitetsarmband, pulsklockor och mobilapp. Pris: 1 299 kr.