Event & Sponsring

Event & sponsring

Stadiums vision är att aktivera världen – därför sponsrar vi flera av Sveriges största lopp inom löpning, cykling och längdåkning. Ambitionen är att skapa roliga, välarrangerade och säkra events som blir ett mål som inspirerar och sporrar ett stort antal människor under hela träningsåret.

Vasaloppet

Stadium är stolt huvudsponsor till vasaloppet året runt.

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Till Vasaloppet


Ultravasan

Spring hela vasaloppet I historiens största utmaning.

Sedan 2014 kan världens löpare springa Vasaloppets sträcka, förbi alla kända kontroller. Banans stigning är 867 meter och du får vara ute i spåret i max 15 timmar. Banrekord: Herrar – 05:45:08, Damer – 07:02:35.

Till Ultravasan


Cykelvasan

Hela det traditionella Vasaloppet, fast på mountainbike.

Cykla Vasaloppet! Slåss om ära, spurtpriser och personrekord. Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 49,5 km skogsväg, 37 km grus och 7,5 km asfalt. Pumpa däcken, på med hjälmen.

Till Cykelvasan


Midnattsloppet

Stadium är stolt huvudsponsor till Midnattsloppet.

Det som gör Midnattsloppen spännande och unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen för deltagare och publik och framförallt stämningen och atmosfären som infinner sig en Midnattsloppskväll. Midnattsloppet arrangeras i fyra städer; Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö och är ett 10 km lopp mitt i city. 1982 när loppet startades stod Riokarnevalen som en förebild och idén byggde på att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt.

Till Midnattsloppet


Vätternrundan

Stadium är stolt huvudsponsor till Vätternrundan.

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Vätternrundan är också en del av En Svensk Klassiker. Varje år deltar ca 20 000 cyklister och det har sedan 1966 har cyklats ca 530 000 varv runt Vättern. Genom åren så har organisationen utvecklats och det arrangeras även idag Halvvättern, Tjejvättern och Minivättern, totalt i alla lopp deltar ca 38 000 cyklister. Vätternrundan arrangeras av Motala AIF Idrottsallians.

Till Vätternrundan


Lidingöloppet

Stadium är stolt huvudsponsor till Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppet 30 är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. Numera är Lidingöloppet också en folkfest som bjuder på olika distanser och typer av lopp. Lidingöloppets vision är att få fler människor att röra på sig – oavsett ålder, kön, bakgrund och förutsättningar. Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott, överskottet av verksamheten går till barn- och ungdomsidrotten.

Till Lidingöloppet