Mid season sale! Upp till 40% rabatt på mängder av varor

Mid season sale! Upp till 40% rabatt på mängder av varor Shoppa

Produkter & material

Hållbar bomull
Ekologisk bomull har mindre negativ påverkan på miljön eftersom den är naturligt odlad från icke-genmodifierade grödor, utan syntetiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Avsaknaden av dessa skadliga ämnen i odlingsprocessen medför även bättre hälsovillkor för odlaren och arbetarna.

I vårt samarbete med BCI (Better Cotton Initiative) förbinder vi oss att använda 100% hållbar bomull till 2017/2018, genom att använda Better Cotton, ekologisk bomull och på sikt även återvunnen bomull.

Fotbollar, handbollar och volleybollar
Att produkter som säljs på Stadium är tillverkade på ett etiskt korrekt vis är en självklarhet. Därför stödjer vi Fairtrade, och vi är stolta över att alla våra egna fotbollar, handbollar och volleybollar är Fairtrade-märkta. När våra kunder väljer Fairtrade-märkta produkter gör vi en skillnad för våra leverantörers anställda.

Vattenflaskor
Alla vattenflaskor vi säljer på Stadium är Bisfenol A (BPA)-fria och tillverkade av säkra material som följer EU-direktiv om plast och förpackningar som kommer i kontakt med livsmedel. De flesta av flaskorna är också tillverkade av bioplast, ett mer miljövänligt alternativ till oljebaserade plaster.

Dun och Responsible Down Standard
Vi stödjer Responsible Down Standard i vår användning av dun. Standarden förbjuder att dun plockas från levande fåglar och fåglar som tvångsmatats. Responsible Down Standards mål är att säkerställa att djuren behandlas med värdighet genom hela leverantörskedjan. Detta görs genom att ge branschen verktyg för att säkerställa att dun och fjädrar inte kommer från fåglar som utsatts för lidande, och ett system som gör materialets ursprung spårbart.

Läs mer på www.responsibledown.org