Till Padelguiden



Här hittar du allt för padel! Padel, som även ibland kallas padeltennis, är en relativt ny medlem i kategorin racketsport, men populariteten har vuxit otroligt snabbt. Förklaringen ligger i att padel har enkla regler, går snabbt att lära sig, och är en väldigt social sport genom att den oftast spelas som dubbel. Om du tillhör den allt större skaran som har upptäckt padel, eller om du känner att du vill testa detta snabba, enkla och framför allt roliga spel där ii stort sett alla kan delta, så har vi den utrustning du behöver. Här finns padelracket, padelkläder, padelskor och padeltillbehör i massor av modeller. Så titta runt och gör dig redo för nästa match i padel.

Du får många tips och råd i vår Padelguide.

Varför ser du de här produkterna först?
Utforska vår produktsortering och hur vi rankar produkter.
Läs mer
Varför ser du de här produkterna först?
Utforska vår produktsortering och hur vi rankar produkter.
Läs mer
Member
47%
367444101101 ADIDAS ST PRO WOMAN  Standard Small1x1
999:-
1 899:-
3 för 199:-
281212102101 HEAD PADEL PRO S 3PK  Standard Small1x1
Member
33%
326521101101 BULLPADEL IMPACT 3 CT X SERIES  Standard Small1x1
High five!

Allt är laddat.

928,00

När du ska välja utrustning för padel så är det avgörande vilken nivå du befinner dig på som spelare. Om du är nybörjare är det viktigaste att du väljer ett lättspelat padelracket som ger dig kontroll. Så klart bör du kika på padeltillbehör och skor om du inte har något att börja med, men annars är tipset att fokusera på rätt racket först. Välj helst ett lättare racket där tyngden ligger närmare handtaget. Det är en egenskap som gör det mer lätthanterligt och belastar handlederna mindre, dessutom får du lättare kontroll. Primärt finner du dessa egenskaper hos ett runt (och ibland droppformat) racket, dessa passar även seniorer väldigt bra.

Som erfaren spelare på en medelnivå är det dags att titta på allt kring just racket och grepp samt vilka skor du spelar i. Om man börjar med racket kan det vara så att man ska gå från en rund form till ett droppformat racket där du får en jämnare balans i racket då tyngdpunkten ligger mer centrerat. Dessutom bör du se till att ha rätt grepplinda som passar din storlek på hand så du inte tappar känsla eller kontroll. Bollmässigt kan man känna sig för bland långsammare och snabbare bollar. Slutligen bör du se till att köpa riktiga padelskor som passar dina behov – framförallt om fokus ska vara på stabilitet eller flexibilitet.

Som avancerad spelare på hög nivå är det helheten som får dig att levla upp. Här räcker det såklart inte med att bara ha ett bra racket eller rätt skor, utan varenda liten detalj bidrar till en helhet som förbättrar dig som spelare. Gällande racket är ett diamantformat racket nog att föredra då de ofta är styvare och mer framtunga, vilket ger extra bra kraft i slagen. Men såklart finns alla typer av racketformer för den avancerade, beroende på vilken touch man föredrar. Du bör se över om du ska ha dämpare på racket och grepplindan bör vara specifik både ur tjocklek och typ av greppnivå. Bollarna bör vara av den snabba typen som används på touren.

När det gäller padelkläder är passformen avgörande och att du känner dig maximalt rörlig både i överdel och underdel. Slutligen bör du vara noga med valet av skor där aspekter som underlag, grepp, sula, support och överdel spelar in. Där är det i slutändan din egen preferens matchat med egenskaperna hos skon som avgör vad som kommer göra dig än mer snabbfotad.