Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Del 2: Träningsresor 2017

Utmana dig själv på nya platser. Vi tipsar om vårens träningsresor för löparen, golfaren och vandraren.

För löparen..
Halv-marathon Prag, Tjeckien
Vill du inleda löpsäsongen med en utmaning är Prags halv-marathon något du inte får missa. Loppet har deltagare från hela 90 olika länder och är en fröjd för såväl kroppen som ögonen. Här springer du nämligen förbi historiska byggnader, utmed floden Moldau, över stadens många broar och gator på flackt, lättlöpt underlag. Loppet startar klockan nio och du har sedan sju timmar på dig att gå i mål. Längs hela vägen pågår dessutom en folkfest med hurrande människor var du än tittar vilket förhöjer marathon-upplevelsen till max.

Efter loppet väntar nöjen och sevärdheter bakom varje hörn. Besök några av stadens vackra katedraler, klassiska byggnader eller mysiga restauranger och en fulländad weekend är ett faktum.

För golfaren..
Praia d´El Rey, Portugal
Varför inte kombinera en weekend i Lissabon med golf? Med en magnifik utsikt över Atlanten ligger en av Europas vackraste och bästa golfbanor. Golfpärlan Praia d´El Rey ligger ca en timme norr om Lissabon och bjuder på såväl enastående utsikt över Atlanten och Berlenga-öarna, som golf i absolut världsklass. Här kan du spela golf i en avslappnad miljö bland pinjeträd och sanddyner. Praia D'El Rey är en perfekt kombination av seaside, links och parkbana – och det bästa av allt, banan passar alla typer av golfare.

Efter en dag på golfbanan i avslappnande miljö väntar sedan storstadspulsen i Lissabon en bilresa bort. Här får du allt du kan önska dig av en Sydeuropeisk storstad – vimlande folkliv, spännande matupplevelser och historiska sevärdheter.

För vandraren…
Santiago de Compostela, Spaninen.
El Camino är en av världens mest kända pilgrimsleder och som klippt och skuren för vandringsentusiasten som vill utmana sig själv. Leden är listad som ett välrdsarv och kantas av slående vacker natur och växlande underlag från grusvägar till bergsterräng och asfalt.

Du startar i Frankrike och vandrar den 80 mil långa vägen till Santiago de Compostela i Spanien. Den sedvanliga rutinen är att kliva upp innan gryningen och gå några kilometer till närmsta stad för att äta frukost sen vandra fram tills lunch. Efter lunchen är det nödvändigt att vila en stund innan du vandrar till dagens mål. Kvällarna präglas därefter av god mat tillsammans med andra vandrare med den vackra naturen alldeles intill.

När du vandrat klart är det en tradition att delta på mässan i katedralen i Santiago de Compostela och fira att du klarat av den stora utmaningen.