Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Del 2: Sportens bästa poddar!

I andra delen av "Sportens bästa poddar" dyker vi djupare i tennis, friidrott, löpning och allmänt om träning. Vilken podd passar dig och din favoritsport bäst?

Tennis

The Tennis podcast
BBC:s radioprofil David Law och Eurosports Catherine Whitakers produktionstakt med den här imponerande heltäckande tennispodden är extremt hög, men märks definitivt inte av. Här slarvas inte med något. Varje avsnitt bubblar över av entusiasm, skarpa åsikter och vassa analyser av allt från toppspelarnas kroppsspråk till Davis Cup-debatter.

No challenges remaining
Om The Tennis podcast är seriös som en pressad Ivan Lendl är No challenges remaining, med Ben Rothenberg och Sports Illustrated-experten Courtney Nguyen, mer som en fnissig Jonas Björkman på sitt allra mest lekfulla humör. Roliga anekdoter från bakom ATP-tourens kulisser möter allvarligare berättelser från dagsaktuella turneringar i en pratig, men mycket roande, blandning.

Friidrott och löpning

House of run
Nördig och utförlig podd om allt som rör friidrottens löpsträckor, inklusive de stora maratonloppen och terränglöpning. Väldigt amerikanskt fokus emellanåt, samtidigt blir det också en styrka – med tanke på den bredd som finns i landet på framför allt sprintdistanserna blir det spännande att höra om kommande talanger och de tuffa uttagningstävlingarna.

Marathontalk
Inspirerande, djuplodande och peppande brittisk maraton-podd där Martin Yelling och Tom Williams blandar intervjuer med tränar- och löparprofiler, duons egna löpträningsupplevelser och reseskildringar från duons besök på maratontävlingar över hela världen. Bra och praktisk uppladdning inför ditt eget rejs.

Trail runner nation
Om man föredrar sin löpning i lite mer kuperad terräng är ”Trail runner nation”, i hård konkurrens med ”Ultrarunner”, det bästa alternativet. Här finns en tilltalande seriositet i tilltalet och rejäl bredd i innehållet: intervjuer med läkare, mattips från nutritionister och personliga berättelser.

Maratonpodden
En inspirerande löparpod av journalisten och författaren Petra Månström. Petra möter i varje avsnitt en ny person för att diskutera löpning och andra uthållighetssporter. Gästerna består av allt från elitidrottare till politiker vilket skapar en intressant variation.

Allmänt om träning

Fysiopodden
Det vimlar av poddar om hur vi tränar (och hur vi ska träna för att få rätt resultat), men få som på ett väldigt vetenskapligt sätt kan förklara vad som händer i våra kroppar när vi anstränger oss – och varför de ibland går sönder. Fysiopoddens redaktion består av fysioterapeuter och sjukgymnaster och deras samtal balanseras perfekt mellan nyttig information, djupare undersökningar och, lite oväntat kanske, humor.

Träningspodden
Den perfekta podden för dig som vill komma igång med din träning eller behöver hitta inspiration till att ta din träning till nästa steg. Programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström pratar generellt om träning och peppar dig.Du har väl inte missat del 1 där vi listar de bästa poddarna inom fotboll och hockey? Läs här.