Part of Stadium Group

Årets lopp för barn och ungdomar

Missa inte årets bästa lopp för familjens yngsta – löpning, cykling och hinderbanor. Spännande utmaningar, folkfest och skratt utlovas!

Stockholm Mini Marathon – löparfesten för unga stjärnor
När: 5 juni i Stockholm.

Distans: 1,17–2,31 km.
Ålder: 5–13 år.
Den 5 juni arrangeras Stockholm Mini Marathon, den stora löparfesten för tjejer och killar mellan 5–13 år. I fjol var över 5800 barn och ungdomar anmälda. Man springer 1,17–2,31 km beroende på åldersgrupp. Loppet löper genom Lill-Jansskogen med målgång på klassiska Stockholms Olympiastadion. Det viktiga är inte att komma först eller att få en bra tid, utan att kämpa så väl man kan. Man väljer själv i vilket tempo man vill springa och får dessutom en rolig upplevelse tillsammans med kompisar.

Ungdomscykelvasan Nordens bästa cyklister mellan 11-16 år
När: 12 augusti i Oxberg.

Distans: 32 km.
Ålder: 11–16 år.
I mitten av augusti går Ungdomscykelvasan av stapeln. Här gör Nordens bästa cyklister mellan 11–16 år upp om guldet. Cykelloppet löper mellan Oxberg och Mora – 23 km skogsväg, 4 km grusväg och 5 km asfaltsväg.

Missa inte Barnens Cykelvasa för de allra minsta där barn mellan 0–11 år är välkomna att delta. Distansen är mellan 100–1000 meter och styrs av barnets ålder. Loppet går både i Sälen och Mora under augusti och är helt kostnadsfria.

Superior Kids hinderbana med glädje och gemenskap i fokus
När: 8 maj i Malmö, 14 maj i Göteborg, 22 maj i Gävle, 29 maj i Linköping, 5 juni i Umeå, 19 juni i Stockholm.

Distans: 2 km.
Ålder: 7–12 år.
Superior Kids är Sveriges ledande hinderbanelopp för barn. Här får barnen chans att utmana sig själva och sina kompisar i en spännande bana på 2 km. Banan består av kuperad terräng och 15 varierande hinder, där barnen får krypa, klättra, bära och bli blöta. Superior Kids är Nordens häftigaste sportupplevelse och en härlig folkfest för såväl barn som föräldrar.

Knatteloppet fun-run på Lidingö
När: 25 september på Lidingö i Stockholm.

Distans: 1,7 km.
Ålder: 0–6 år.
Knatteloppet är ett livfullt och mycket populärt lopp för minstingarna mellan 0–6 år. Här registreras inga tider, utan man springer för att ha roligt. Barnen delas in i tre olika startgrupper beroende av ålder. De allra minsta springer med en vuxen vid sin sida. Alla som kommer i mål får pris i form av medalj, frukt och dryck. Missa inte en sprudlande dag ute på Lidingö!