20% rabatt på utvalt sportmode för barn!Just nu på stadium.se: 20% rabatt på utvalt sportmode för barnSe allt

Inspiration inför sommarens vandring

Ska du vandra i sommar? Inspireras och gör dig redo för lättare vandring med rätt funktionskläder, kängor och ryggsäckar.

Här är några tips att tänka på när du köper kläder och ryggsäck inför sommarens vandringar och dagsturer – oavsett om du ska vandra i Sverige eller nedåt varmare breddgrader.

Jacka – vindtät och vattentålig
Till vandringsresan är det bra om du väljer en skaljacka som är både vind- och vattentät. Med hjälp av lager på lager-metoden kan du använda din skaljacka under alla fyra årstider genom att bara lägga till eller ta bort ett lager under jackan när temperaturen växlar.

1. LUNDHAGS, W MYLTA JACKET
2. THE NORTH FACE, M APEX F SHELL JKT
3. LUNDHAGS, W SALPE JACKET
4. HOUDINI, M AIR 2 AIR W JKT

 

Byxor – stretchigt och slitstarkt material
Ett par lätta byxor i stretchmaterial eller med anpassad och justerbar passform för bättre rörlighet är att föredra. Vandringsbyxor med förstärkta partier på utsatta ställen, som rumpa och knä, gör byxan slitstark och tålig. Precis som skaljackan bör din vandringsbyxa vara vind- och vattenavvisande samt ha bra ventilation som transporterar fukt inifrån och ut.

1. HOUDINI, W SERVICE PANTS
2. LUNDHAGS, M BAALKA PANT

3. SALOMON, M WAYFARER SHORT
4. THE NORTH FACE, M SPEEDLIGHT PANT

 

Kängor eller trekkingskor – bekväma och vattenavvisande
Välj mellan rejäla kängor till vandringen eller trekkingskor, det är en smaksak. Det viktigaste är skornas komfort och tålighet. De ska passa för växlande och oförutsägbara väderförhållanden.

Oavsett om du väljer kängor eller trekkingskor bör du se till att skorna har en sula med bra dämpning och, framför allt, grepp som passar allt från sten, stig och barmark. Vissa skor är utrustade med små dubbar för extra bra grepp som är bra om du exempelvis ska vandra i branta områden eller där underlaget är berg och sten.1. LUNDHAGS, U PARK
2. THE NORTH FACE, M ENDURUS HIKE
3. LUNDHAGS, W MIRA II LIGHT MID

 

Ryggsäck – praktisk och lätt
När du vandrar är det bra att ha en ryggsäck som är toppmatad men ändå har dragkedja i botten eller på sidorna för lätt åtkomst. Ryggsäcken får gärna ha flera fästpunkter så du kan spänna fast utrustning som liggunderlag eller andra nödvändigheter, extra fickor på utsidan och gärna vara rustad med kompressionsremmar.
1. LUNDHAGS, U TERMIK 42
2. THE NORTH FACE, BANCHEE 50
3. LUNDHAGS, U STORMA 28

Här hittar du Stadiums sortiment av outdoorkläder och utrustning.