-20% på utvalt träningssortiment!Sista dagen: 20% rabatt på mängder av kläder och skor för träning! Shoppa

Rätt klädd i löparspåret

Olika säsonger kräver olika typ av kläder för att löprundan ska kännas behaglig. Här följer några punkter att tänka på innan du ger dig ut i löparspåret.

Hur man ska klä sig i löparspåret är självklart individuellt. Vissa hatar att frysa, medan andra klarar av att springa i shorts året om. Men det finns några enkla regler att hålla sig till. Du blir varm av att springa, så generellt bör du klä på dig mindre än du tror. Man får gärna frysa lite i början.

Kallt ute?
Bygg på med lager på lager, med underkläder och underställ. Vid regn och blåst bör man även komplettera med en tunn löparjacka. Eftersom du svettas bör du välja plagg i funktionsmaterial som andas. Undvik bomull helt eftersom det absorberar fukt vilket gör att kläderna blir tyngre, kan börja skava eller gör så att du fryser. Viktigt att tänka på när det är kallt är att plaggen inte är för tighta utan att det kommer in luft mellan klädlagren. Detta för att hålla dig varm.


Varmt ute?
Under sommaren väljer du så få och lätta funktionsplagg som möjligt, gärna sömfria som inte skaver mot kroppen. På sommaren bör du välja tighta, om än tunna och luftiga, plagg så luftmotståndet blir mindre.


Nu är du redo för löparspåret, oavsett om du föredrar färgsprakande eller enfärgade löparkläder och löparskor.


Se Stadiums hela sortiment av kläder och tillbehör för löpare här.