Rean är påfylld! Upp till 60% rabatt på mängder av varor.Rean är påfylld!  Upp till 60% rabatt på mängder av varor i butik och online.Till rean

Bygg din träningsgarderob

Tips på hur du fyller en komplett träningsgarderob som gör dig redo att svettas oavsett tillfälle, träningsform eller väder.

Basgarderoben
Basgarderobens plagg handlar om funktion. Den innebär bland annat löparskor, tights, underställ, hoodie och vindjacka. Hoodien är ett nyckelplagg, att bära innan man fått upp värmen och att ta på sig efter träning för att inte bli kall. Ett tips är att välja enfärgade plagg som bas, till exempel i svart, vitt eller grått så de enkelt matchas med andra färger och mönster.


Tänk lager på lager! Investera i kläder som är enkla att ta på och av samt som du kan bära över de andra plaggen du har i garderoben. I basgarderoben bör träningskläder för både rörlighetspass och löpning ingå, och som fungerar både i värme och kyla.

När du väljer plagg för din basgarderob handlar det om att se över dina träningsrutiner och behov. På så sätt behöver man inte känna att man inte kan ge sig ut och träna på grund av att man inte har plagg som passar väder, tillfälle eller träningsform.

Kompletterande plagg och tillbehör
För att bygga den kompletta träningsgarderoben är det ofta bra och motiverande att ha kompletterande plagg utöver basgarderoben. Det är helt enkelt träningskläder som ger någonting extra i form av stil eller funktion.


För dig som gillar löpning kan det till exempel vara ett par extra skor att varva med eller kanske ett par kompressionsstrumpor som kan öka blodcirkulationen för längre rundor. För dig som kör mycket styrketräning är kanske ett par träningshandskar på sin plats. Om du yogar är mysiga överdragskläder i din favoritfärg och en yogamatta två exempel på kompletteringar till träningsgarderoben.

Tänk så här: Det är genom de kompletterande träningskläderna och tillbehören du kan uppdatera och variera din garderob. Känner du dig rätt på gymmet kommer du garanterat även prestera bättre!

Gadgets
Maximera din träning med exempelvis en pulsklocka eller annan gadget! De hjälper dig att mäta dina insatser och underlättar även för dig under dina pass. Gadgets boostar även motivationen. Behöver du sporras lite extra kan detta vara en enkel lösning för att komma tillbaka in i dina träningsrutiner. Du kommer förhoppningsvis känna hur du omedelbart vill ge dig ut i spåret för att testa din nya gadget.