Passa på! 25% på padel, tennis, badminton, bordtennis och squash.

Erbjudandet gäller på stadium.se t.o.m. den 23/10 2021. Erbjudandet gäller på ordinariepriser, dock ej på elektronik eller produkter som levereras direkt från våra samarbetspartners. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, vid köp av föreningsprodukter, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se. Rabatten dras av i kassan.

Giltigt t.o.m. 2021-10-23

Passa på! 25% på padel, tennis, badminton, bordtennis och squash. Shoppa

BrommaGirls firades på Grimsta IP


Nike och Stadium fortsätter att stå bakom BrommaGirls i kampen om jämställdhet. I början av september firades alla dam- och flickspelare i BP med en dag på Grimsta IP som var full av överraskningar – och innehöll allt från fotbollsutmaningar till specialdesignad utrustning.


Med över 1 000 aktiva spelare i dam- och flickverksamheten är BP den största kvinnliga fotbollsklubben i Europa. BP går i bräschen för en jämställd fotboll och projektet BrommaGirls syftar till att främja inkludering, mångfald och damfotbollens utveckling.

– BP är en förebild för många andra föreningar i Sverige. Klubben satsar på både herr- och damfotboll på samma sätt. Man får möjligheten att visa upp sig och har samma förutsättningar när man spelar fotboll. Där borde fler klubbar ta efter och följa samma väg, säger Lovisa Norrby i BP:s damlag.

Inför hösten frontade BrommaGirls de senaste kollektionerna från Nike inom Sportswear och nu har de hyllats med en egen dag på Grimsta IP. Samtliga tjejer i BP – från de yngsta spelarna till damlaget – fick en upplevelse på klubbanläggningen som var full av överraskningar. Bakom kortsidan var ett stort eventområde uppsatt där spelarna först välkomnandes på röda mattan och sedan kunde testa sina skills en labyrint på tid. Några av utmaningarna var att dribbla sig fram med bollen genom hinder, prickskjutning och kasta inkast.

Utöver det fick deltagarna en specialdesignad gymbag, och i loungen bredvid fanns bland annat möjligheten att få sitt hår flätat, naglarna målade och tatuera sig. Där kunde man också få något att dricka och träffa förebilderna i damlaget.

– BrommaGirls-dagen var jätterolig och lärorik att ta del av. Det var kul att träffa tjejerna i de yngre årskullarna och det bygger en bra sammanhållning i BP. Att ungdomarna fick tävla med oss i hinderbanan och att vi hade kul tillsammans är viktigt, säger Mathilda Lindström.

I samband med BrommaGirls-dagen hyllade Nike och Stadium även spelarna i damlaget med en specialdesignad tröja som levererades på ett storslaget sätt. A-laget samlades runt mittcirkeln och och några minuter senare landade en helikopter på Grimsta IP:s konstgräsmatta. Ut från helikoptern klev BP:s ordförande Manfred Aronsson och herrlagets lagkapten Gustav Sandberg Magnusson som började att dela ut individuella gymbags till varje spelare i damlaget. Dessa innehöll nya skor och ett speciellt framtaget matchställ som spelarna visade upp i eventområdet.– Det var fantastiskt att hylla och lyfta tjejerna i klubben på det här sättet. Vi visste inte riktigt vad som skulle hända, men att en helikopter landade och gav oss detta var häftigt. De nya tröjorna är supercoola, säger Elin Bergkvist.

I efterhand har svenska fotbollsstjärnor som Ludwig Augustinsson, Hanna Bennison, Viktor Gyökeres och Amanda Nildén visat sitt stöd för BrommaGirls genom att själva visa upp tröjan på Instagram. Även andra profiler som friidrottaren Khaddi Sagnia och ex-längdhopparen Michel Tornéus har visat att de står bakom BrommaGirls genom att klä sig i den nya tröjan.