Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Proffsiga plagg för simning

Nu finns HEAD:s sortiment för simning på stadium.se. Plaggen utvecklas till stor del i Sverige och är speciellt anpassade för det nordiska klimatet.

Varumärket HEAD har specialiserat sig på att utveckla plagg och utrustning för simsport. Daniel Sand, Nordisk utvecklingsansvarig förklarar att HEAD, som lanserades 2008, tidigare mest förknippats med alpin skidåkning och tennis.

Sedan några år tillbaka har man dock också satsat stort på samtliga simkategorier, bassängsimning, öppet vatten-simning, triathlon och swimrun. HEAD lanserade världens första swimrun-dräkt 2014.

– Vi har gjort en stor satsning på öppet vatten-kategorierna som vi kallar ”free ride swimming”, inspirerat av skidåkningen där man lämnar pisten och beger sig ut i naturen, säger Daniel Sand.

– Eftersom vi utvecklar våra produkter här i Sverige så är de anpassade efter vårt något kallare klimat, fortsätter han.

Plaggen bärs idag av flera av Sveriges mest framgångsrika triathleter såväl som världens främsta swimrun-atleter och internationella landslag.

Den primära målgruppen är de som söker utrustning där kvalitet och innovation är betydande. Alla baddräkter tillverkas av högkvalitativa italienska tyger. Tävlingsdräkterna tillverkas av avancerade kompressionsmaterial, och våtdräkterna tillverkas i olika typer av neopren.

Här kan du se sortimentet för simning från varumärket HEAD.