Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

Los Angeles – hälsostaden på allas läppar

Hajk, inoljade strandbiceps och färgglada trumpinnar – Los Angeles är platsen där samtidens träningsflugor föds och frodas.

New York har länge varit svenskarnas favoritresmål. Varje år flyger tiotusentals svenskar över atlanten för att shoppa och trängas på hippa restauranger. Manhattan fortsätter att trenda, men utmanas nu i vår av sin kusin på andra sidan kontinenten. Årets hälsoresa går till LA – där vi ska dricka gröna hälsojuicer, jogga på stranden och spana efter kändisar i Runyon Canyon.

Att Los Angeles har blivit ett hälso- och träningsmecka har sin naturliga förklaring. Ända sedan den amerikanska filmindustrin i början av 1900-talet valde att bygga sina studios här, har Los Angeles varit en stad för de som vill synas. Här bor och arbetar de flesta av världens stora artister och skådespelare – plus alla de tiotusentals som strävar efter att bli en av dem. Samtidigt är stadens geografiska läge optimal för en hälsosam livsstil (om man bortser från timmarna tillbringade i bilen). Det varma klimatet, närheten till havet och bergen gör gott för LA-bon. Får man tro skvallertidningarna, eller kändisarnas instagramkonton, är en enkel promenad i lätt kuperad terräng världens trendigaste träningsform. Vi talar såklart om hajk i bergen som omger staden – en ofrånkomlig aktivitet under alla LA-besök.

Många av dagens träningsformer har sitt ursprung från Los Angeles-området, från det klassiska utegymmet (stora muskler på Gold’s Gym i Venice beach) och Crossfit, till träningsflugor som LIT, Hoopnotica eller Pound Fit – en svettig form av aerobics där man har färgglada trumpinnar i händerna. Utbudet av träningsformer i staden är näst intill oändligt och ingen annanstans är innovationsgraden lika hög. Det är här träningstrenderna föds. Varje vecka öppnar nya träningshål i väggen, där discipliner som pilates, boxning, dans och spinning anpassas något och får ett nytt häftigt namn (vad sägs om Jazzo eller Orangethoery?). Alla lever på förhoppningen att en het kändis ska dyka upp på ett pass och buzzen ska kicka igång.

Det brukar inte dröja särskilt länge innan trenden når oss här i Sverige. Och vi bokar in ett pass på vårt lokala gym. Tacka LA för det!