Just nu 25% på utvalda skor Shoppa

Kepsen – nu och då

Från basebollplanerna i 1800-talets USA till en av 2000-talets hetaste accessoarer. Kepsen är en trend att räkna med år efter år.

Under mitten av 1800-talet fick vi för första gången bekanta oss med vad som senare kom att kallas för keps. Vid denna tidpunkt var det en huvudbonad som basebollspelare använde sig av för att hålla solen borta – men också för att visa upp lagets logotype.

Mycket har hänt sedan kepsens entré på basebollplanen. Strax efter kepsens betydande roll för basebollspelaren började produkten synas även i andra idrottssammanhang såsom golf och tennis. Därefter har kepsen beblandat sig i en rad andra kulturer bortom sportens värld - och ändrat skepnad därefter.

Idag hör kepsen hemma i såväl hiphop-kulturen som i modevärlden och finns i alla möjliga utseenden och modeller. Truckerkepsen, gubbkepsen och hiphop-kepsen är bara några av de kepsmodeller som dominerat under 2000-talet. Vissa kepstrender har kommit och gått, medan andra stannat kvar säsong efter säsong. Baseballkepsen är en sådan – som trots sina dryga 200 år på nacken är trendigare än någonsin!

Spana in ett axplock av Stadiums sortiment av kepsar nedan.


kepsar

1. NEW ERA, 950 NEW CAMO CROWN
2. VANS, U DROP V SNAPBACK HAT
3. NEW ERA, 940 COTTON SNAP
4. NIKE, U NK CAP PRO
5. NEW ERA, 950 COTTON TOP
6. NEW ERA, 940 JR CAP
7. VANS
, U MINI FULL PATCH STARTER
8. NIKE, U CAP PRO SB S+
9. NEW ERA, 940 JR CAP
10. J LINDEBERG, ANGUS TECH STRETCH CAP
11. FLEXFIT, U WOOLY COMBED