<p>Goda, nyttiga och juliga rawfood-bollar</p>
Ett lite nyttigare alternativ till adventsfikan, eller bara ett perfekt mellanmål? Testa dessa enkla, goda och nyttiga rawfood-bollarna med smak av saffran.
Ett lite nyttigare alternativ till adventsfikan, eller bara ett perfekt mellanmål? Testa dessa enkla, goda och nyttiga rawfood-bollarna med smak av saffran.
Ingredienser ca 15 st
14 små eller 8 stora dadlar
2 msk kokosolja
2 dl cashewnötter
1 påse saffran
1 nypa flingsalt
1 krm kardemumma
2–3 dl havregryn
2 msk vatten
2 dl riven kokos
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer, eller mixa med mixerstav. Tillsätt alla andra ingredienser och mixa tills allt blir till en fast deg. Är den för torr så tillsätt mer vatten eller kokosolja. Är den för blöt så tillsätt mer havregryn. Rulla till bollar och vänd i kokos. Låt gärna bollarna vila i kylen i en halvtimme innan du äter.