Rawfood-bollar med smak av saffran
Julen är full av godsaker, som pepparkakor, lussebullar och julgodis. Men ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda. De här rawfood-bollarna med saffran är himmelskt goda och ett perfekt mellanmål som är både gott och nyttigt. Du bara måste testa.
Ingredienser ca 15 st
14 små eller 8 stora dadlar
2 msk kokosolja
2 dl cashewnötter
1 påse saffran
1 nypa flingsalt
1 krm kardemumma
2–3 dl havregryn
2 msk vatten
2 dl riven kokos
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer, eller mixa med mixerstav. Tillsätt alla andra ingredienser och mixa tills allt blir till en fast deg. Är den för torr så tillsätt mer vatten eller kokosolja. Är den för blöt så tillsätt mer havregryn. Rulla till bollar och vänd i kokos. Låt gärna bollarna vila i kylen i en halvtimme innan du äter.