På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Hitta väskan för din träningsform

Vi ger dig tips och inspiration för att hitta rätt träningsväska (eller väskor) efter din träning och dina behov.

Olika sporter och träningsformer innebär att mängd, och typ av utrustning skiljer sig åt. Lyckligtvis finns ett stort utbud av väskor som möter alla typer av behov och träningsformer.

Börja med att fundera på vilka detaljer som är viktiga för din träning och välj rätt träningsväska därefter. Sen får man inte glömma att bortsett från alla praktiska aspekter så är träningsväskan också en snygg accessoar att bära med sig – så välj en som faller dig i smaken både vad det gäller funktion och stil!

Gymväska
En gymväska ska vara smart och rymlig. Hur mycket plats och vilka typer av funktioner den bör ha beror helt och hållet på vilken typ av gymträning du ägnar dig åt. Ifall du exempelvis styrketränar och bär med dig mycket tillbehör kan en rymligare väska med många olika fack eller indelningar i mesh vara att föredra. Många separata fack passar även den som främst vill ha plats för gymkläder och skor, ett bra tips kan då vara att välja en med löstagbar skopåse så att svettiga skor inte behöver ligga ihop med kläderna i väskan. Skulle väskan inte ha separata skofack kan man istället ha med sig en separat gympapåse.

En annan bra funktion är ifall väskan har U-formad öppning så du får en smidig överblick vid upp- och nedpackning.


ADIDAS, LIN PER TB S

Fotbollsväska
Den som tränar fotboll, speciellt utomhus, vet problematiken med blöta, gräsklädda kläder och smutsiga fotbollsskor – hur håller man ordning? För det första är det bra att använda en väska med vattenavvisande utsida för att hålla såväl träningskläder och utrustning torra. Särskilt viktigt är det att den har just vattenavvisande botten då väskan emellanåt ska kunna ställas på fotbollsplanen. En annan fördel är om den har separata fack med olika funktioner. Exempelvis ett skofack där du kan förvara blöta och smutsiga skor eller fack anpassade att förvara smutsig tvätt.


NIKE, NK STADIUM FCB DUFF

Löparväska
För långdistanslöparen kan en lättviktig löparyggsäck vara bra att ha med sig på löpturen. Vad som utmärker en löparryggsäck är att den vanligtvis har större och smidigare plats för förvaring av vätska, vilket är nödvändigt för längre rundor som kräver att man fyller på med mycket vätska regelbundet. Löparryggsäcken bör sitta bekvämt och bra på ryggen, samtidigt som den bör ha ett visst luftutrymme mellan rygg och väska. För att väskan inte ska komma i vägen för din armpendling är det också viktigt att den är smal och smidig, men ändå rymlig nog att kunna förvara enklare ombyte eller tillbehör. För ökad komfort kan det också vara bra ifall ryggsäcken har justerbar bröstrem eller ett midjebälte. Om du dessutom springer under vinterhalvåret är det en fördel ifall ryggsäcken har synliga reflexdetaljer. Det finns en rad olika löpartyggsäckar med olika funktioner - välj därför en som passar just den löpning du ägnar åt.


SALOMON, TRAIL 10

Yogaväska
För den som utövar yoga är yogamattan den centrala delen av utrustningen – men som också kan vara svårt att få plats för. Se därför till att välja en väska som får plats med mattan antingen inuti, eller utanpå med hjälp av en rem eller annat fäste. Använder man även andra tillbehör kan det vara bra att välja en med extra stort utrymme, gärna med flera separata fack eller invändiga avdelare.


NIKE, W AURALUX BAG

Psst! För dig på språng..
För dig som ofta tränar före eller efter jobb eller skola kan ett alternativ vara en väska som är anpassad i såväl stil som funktion för att kunna användas som såväl jobbväska som träningsväska.

Likaså är det viktigt med funktioner som förenklar vardagen. Kanske behöver du invändiga förvaringsfack för värdesaker, eller ett praktiskt och vadderat sidofack att förvara datorn? Tänk på vad som underlättar din träning i vardagen. Det är också bra att fundera över komforten. Har du långt att färdas till träningen? Välj en väska med antingen avtagbar eller vadderad och justerbar axelrem, eller varför inte både axelrem och bärhandtag för ökad variation och komfort?


BJORN BORG, W ROXY SPORTS BAG

Stadiums sortiment av träningsväskor, -bags och -påsar hittar du här
.