På Stadium har vi alltid fri frakt på ordrar över 399:-* Läs mer

Här är Crafts nya Vasaloppskollektion

Fjälltoppar och skandinaviska mönster har varit inspirationen för Crafts nya Vasaloppskollektion berättar designern Milou Moelard Nord.

Crafts Vasaloppskollektion 2017 består av tekniska och bekväma sportplagg och accessoarer anpassade för skidspåret. Den unika designen är inspirerad av den klassiska och mönsterrika Fair Isle-stickningen där man stickar med flera färger samtidigt. För att skapa en skandinavisk och klassik look har man valt att arbeta med en särskild färgpalett såväl som mönster och symboler.

– Vi har tänkt utifrån klassiska sportfärger som Sverigeblå och marinblå, i kombination med en stark orange och isigt ljusblå för en modern känsla. Mönstret är inspirerat av nordiska stickmönster som lusekoftor och islandströjor men i modern grafisk tappning. Några fjälltoppar och snöflingor går också att upptäcka, säger designern Milou Moelard Nord.

Milou Moelard Nord förklarar att designen är framtagen med just skidåkning och det svenska vinterlandskap i tankarna. Andra baskulörer som ingår i skalan är vit och gråmélange. När det gäller materialvalet så har Craft satsat på material för bästa funktion, där polyester har en huvudroll. Kollektionen som finns i både dam- och herrmodeller består av funktionellt underställ, skön långärmad tröja med polokrage och zip- och hoodjacka och en skiddräkt. Exempel på matchande accessoarer är olika mössor, pannband, necktube, strumpor och vattenflaska.

Här kan du kolla in kollektionen.