100:- rabatt för varje 500-lapp! Få 100:- rabatt för varje 500-lapp du handlar för! Se villkor

Bygg din träningsgarderob

Hitta motivationen för höstens träning med en ny träningsgarderob. Vi ger dig bästa tipsen!

Att bygga upp en träningsgarderob som både är praktisk, stilsäker och funktionell är inte alltid det enklaste – men långt ifrån omöjligt. Vi ger tips på hur du med 3 enkla steg bygger en smart träningsgarderob som håller över tid, och gör träningen roligare.

1. Basgarderoben
Börja med att bygga upp din basgarderob. Basgarderobens plagg handlar om funktion och bör bland annat innehålla träningsskor, tights, sport-bh, underkläder, strumpor, t-shirt eller linne. Ett bra tips är att välja enfärgade plagg i exempelvis svart eller grått som bas så de enkelt kan matchas med andra färger och mönster.

När du väljer plagg för din basgarderob handlar det främst om att se över dina träningsrutiner och behov. På så sätt behöver du inte avstå från träningen för att du inte har kläder som passar tillfälle eller träningsform. I basgarderoben finns också nyckelplaggen i din träningsoutfit, se därför till att välja rätt modell med rätt funktioner.

Tightsen är ett sådant nyckelplagg som bör väljas med omtanke. För dig som springer mycket utomhus är ett par löpartights i snabbtorkande material som andas väl att rekommendera. Likaså är det bra ifall de har smarta detaljer såsom reflex och ficka om du ska springa längre löpturer i mörker. För dig som istället ägnar dig åt lite hårdare träningsformer är kompressionstights ett bra alternativ. Kompressionstightsens uppgift är nämligen att ge stöd åt musklerna under hårda eller längre träningspass. Ett par vanliga träningstights däremot funkar perfekt för den som föredrar gym- eller gruppträning.

1. NIKE, M ZOOM DOMINATN TR 2
2. ADIDAS, W ESS 3S TIGHTS_D2
3. A-Z, M A-Z COMPACT TEE CREW
4. ADIDAS, M SN LNG GRA TIGHT
5. SOC, W RUN LIGHT JKT
6. RÖHNISCH, W LONG RACERBACK
7. NIKE, WMNS NIKE FREE TR 7 BIONIC
8. SOC, SEAMLESS SPORT PANTY
9. UNDER ARMOUR, M RIVAL GR HOOD
10. SOC, W MOULDED BRA
11. MYPAKAGE, M WEEKDAY TRUNK PR


2. Kompletterande plagg
För att bygga den kompletta träningsgarderoben kan det vara motiverande att ha kompletterande plagg utöver basgarderoben. Det är helt enkelt träningskläder som ger någonting extra i form av stil eller funktion.

För dig som löptränar kan det handla om ett par extra löparskor eller ett par terrängskor som underlättar löpning på varierat underlag, eller ett underställ som håller värmen under kyligare löprundor. Tränar du hellre styrketräning inomhus? Isåfall är träningshandskar ett exempel på plagg som tillför extra funktion i form av bättre grepp. Och för den som istället ägnar sig åt yoga kan ett par träningsbyxor eller tights anpassade för yogans rörelsemönster utgöra ett bra kompletterande plagg.

Det är genom de kompletterande träningskläderna du kan uppdatera och variera din garderob. Känner du dig bekväm i dina kläder kommer du garanterat även att prestera bättre! Ett tips är därför att boosta garderoben med säsongens nyheter och trender. I höst är det helt rätt med plagg i rött eller blommiga mönster. Likaså håller vårens mode med retro-influencer och stora logos i sig.


1. CRAFT, M ACTIVE COMFORT RUNDNECK
2. RÖHNISCH, W NAMASTE TIGHTS
3. ADIDAS, RUN CLIMACOOL CAP
4. REEBOK, W ALL TERRAIN CRAZE
5. HOUDINI, W AIRBORN ZIP
6. BETTER BODIES, KNEE SOCKS
7. ADIDAS, W BOXY LOGO TANK
8. CASALL, W EXERCISE GLOVE
9. NIKE, M FREE RN 2


3. Tillbehör
En komplett träningsgarderob behöver också tillbehör. Vilka tillbehör som är nödvändiga att ha med sig när man tränar beror sedan helt och hållet på träningsformen. Men en träningsväska och vattenflaska är någonting de flesta brukar vilja ha med sig på träningspasset.

Träningsväskor finns i alla möjliga storlekar och färger. Välj en efter smak och tycke och fundera på vilka funktioner som passar just dig. Kanske behöver du en väska med plats för yogamatta? Välj isåfall en större variant med fäste, eller som är rymlig nog att ge plats åt såväl mattan som dina övriga plagg. Utövar du hellre din träning utomhus är en väska med vattenavvisande material att föredra så den kan ställas utomhus på fuktig mark utan problem. Skulle man även vilja ha plats för smutsiga skor finns väskor med separata skofack eller stort huvudfack där du kan förvara skorna. Många tränar dessutom ofta efter jobb eller skola - ett smart tips är därför att använda en väska som funkar för både vardag och träning. Välj en snygg och praktisk variant med större fack för att kunna förvara bland annat laptop eller surfplatta.

När du väljer vattenflaska gäller samma princip - se över vilken typ som underlättar din träning. För löparen kan en mjuk och komprimerbar vattenflaska som enkelt kan placeras i bältet eller västen vara att föredra. För den som istället tränar styrketräning eller gymmar mycket kan det vara bra med en större vattenflaska så du slipper onödiga pauser för påfyllning. Det finns sportflaskor med olika design så som flaskor för enhandsgrepp, flaskor i glas eller med större öppningar för enkel påfyllning och rengöring. Välj vad som passar din träning.

Sist men inte minst: Maximera din träning med en pulsklocka eller annan gadget och låt den guida dig igenom träningspasset! Här hittar du teknik som gör träningen roligare.1. NIKE, BRASILIA 6 S
2. NIKE, FLOW W BOTTLE 24OZ
3. MI PAC, KIT BAG PEBBLED
4. NIKE, W NK GYM CLUB
5. SOC, GLASS W BOTTLE 0,5
6. SOC, J BTS GYMBAG
7. ADIDAS, LIN PER GB GR
8. NIKE, W AURALUX CLUB BAG
9. CASALL, ECO GLASS BOTTLE 0,6L
10. BJORN BORG, W ROXY SPORTS BAG