Black week på Stadium – upp till 60% rabatt på utvalda produkter Shoppa

A-Z by Zlatan

Zlatan Ibrahimovics klädmärke A-Z ger alla möjligheten att locka fram sin inre Zlatan.

Paris, 7 juni 2016. Framför den samlade modepressen kliver ett tiotal dansare iförda monokroma och stilrena träningskläder upp på en scen. Till dramatiska toner utför de en dans inspirerad av ett svettigt träningspass. När koreografin är avslutad och musiken tystnat kliver en av världens största fotbollsspelare upp på scenen – han ler, blickar ut över journalisterna och proklamerar: ”This is a historical day”. Det blir aldrig tråkigt med Zlatan Ibrahimovic i rummet.

Ett klädmärke för alla
A-Z är ett klädmärke grundat av den svenska fotbollsstjärnan, tillsammans med den norska modekoncernen Varner. Filosofin bakom märket är enkel – A-Z är ett märke för alla, opretentiöst och avskalat, men med hög kvalitet. Märkets slogan talar sitt tydliga språk: It’s not about the gear.

– A-Z är för alla, det handlar om din attityd och din vilja, säger Zlatan när Stadium Magazine pratar med honom. Det handlar om din egen styrka, inte vad som står på din tröja.

Sedan A-Z-lanseringen i Paris förra sommaren har den svenska världsstjärnan haft fullt upp. Han har hunnit att spela ett EM-slutspel, där han även avslutade sin fenomenala landslagskarriär. Han har lämnat Paris Saint Germain, vunnit sin elfte guldboll och gjort succé i sin nya klubb Manchester United. Det är inte mycket som talar för att den 35-årige stjärnans karriär skulle vara på väg att ta slut. Tvärtom. Hans framfart i tuffa Premier League har om möjligt ytterligare stärkt hans position som en av världens bästa fotbollsspelare.

zlatan

Stadium var först i världen med att sälja plagg från A-Z i fysisk butik. Kollektionen finns idag att köpa i utvalda Stadiumbutiker i Sverige och består av ett brett utbud av träningsplagg som funkar för de flesta träningsformer – allt från hoodies till t-shirts och bekväma underkläder.
– Jag växte upp i Rosengård, där fanns inte Stadium, säger Zlatan. Men jag är glad att kunna ge något tillbaka till alla. Oavsett vart du bor.

Vad ställer du själv för krav på dina träningskläder?
– Att de inte är i vägen när jag tränar. It’s not about the gear.

A-Z känns som ett inkluderande varumärke. Har det varit viktigt för dig?
– Alla ska ha samma möjlighet att träna och alla ska ha det bästa, både vuxna och barn. Det är därför jag tagit fram en juniorkollektion som är unisex och med samma kvalitet och utbud som för vuxna.

Vad vill du uppnå med A-Z?
– För mig är det viktigast att hjälpa andra att tro på sig själv – alla har en Zlatan i sig. Och det är bara du som kan ta dig från A till Z.

Du har lanserat parfym och träningskläder i ditt namn. Vad har du för andra drömmar?
– Jag slutar aldrig drömma. Man måste alltid tro på sig själv, säger Zlatan.

Se ett axplock från kollektionen nedan. Här hittar du hela sortimentet från A-Z.