Black Week! 25% rabatt för alla

Erbjudandet gäller på stadium.se och i Stadiums butiker t.o.m. den 28/11 2021. Erbjudandet gäller på ordinarie priser, dock ej på cyklar, SUP, elektronik eller produkter som levereras direkt från våra samarbetspartners. Erbjudandet gäller ej i kombination med andra rabatter/erbjudanden, vid köp av presentkort, föreningsprodukter, vid betalning av Stadium Sports Camp, på Stadium Outlet eller stadiumoutlet.se. Rabatten dras av i kassan.

Giltigt t.o.m. 2021-11-28

Black Week! 25% rabatt för alla Villkor

Häcken gör upp mot giganterna i Europa


De mesta mästarna, en tysk jätte med två svenskor i laget och en portugisisk storklubb. Det är vad som väntar BK Häcken när man kliver in i gruppspelet i Champions League. Under hösten kommer vi även att få se flera svenska landslagsstjärnor i de största klubbarna – från Fridolina Rolfö i Barcelona till Magdalena Eriksson i Chelsea.


I början av oktober drar Champions League igång för Europas bästa damlag. Barcelona är regerande mästare efter att ha besegrat Chelsea med 4–0 i finalen på Gamla Ullevi i våras.

Inför den här säsongen har Champions League-formatet förändrats. Tidigare har det varit utslagning i varje omgång, men för första gången kommer turneringen nu att inledas med ett gruppspel. 16 lag har kvalificerat sig för gruppspelet och BK Häcken är ett av dem.

BK Häcken vann SM-guld som Kopparbergs/Göteborg förra året, och nu har klubben kvalificerat sig för ett historisk Champions League-spel. Detta gjorde man genom att besegra Vålerenga IF i ett dubbelmöte med totalt 6–3 efter tre mål av Stina Blackstenius, två av Filippa Angeldal och ett av Johanna Rytting Kaneryd.Nu kliver de in i gruppspelet där man fick en väldigt tuff lottning. Under hösten kommer BK Häcken att ställas mot Lyon, Bayern München och Benfica där de två bästa lagen går vidare till kvartsfinal. Redan i första omgången väntar den allra svåraste utmaningen när man tar emot Lyon hemma på Bravida Arena. Den franska storklubben har tagit hem Champions League flest gånger (7) och vann turneringen fem år i rad mellan 2016-2020. Med flera storstjärnor som Ada Hegerberg (snart tillbaka från skada), Sara Björk Gunnarsdottir och Wendie Renard är Lyon också en av huvudkandidaterna till att vinna en ny titel.

Senare i oktober väntar Bayern München som utvecklats till ett europeiskt topplag under de senaste åren. Bayern vann Bundesliga i fjol och har ett starkt lag med flera tyska landslagsspelare. Sedan förra året spelar landslagets högerback Hanna Glas i klubben och inför den här säsongen anslöt även Sofia Jakobsson från Real Madrid.

Till sist väntar Benfica i gruppspelet och det bör vara laget som BK Häcken har störst chanser att vinna mot. Men det ska nämnas att den portugisiska klubben är på gång – i våras vann Benfica ligan för första gången och i Champions League-kvalet slog de ut Twente med 5–1.Förutom svenskorna i BK Häckens grupp finns det gott om svenska stjärnor i de övriga Champions League-klubbarna. Fridolina Rolfö skrev på för Barcelona i somras och i Real Madrid gör Kosovare Asllani sin andra säsong. Dessutom har Amanda Ilestedt flyttat till Paris Saint-Germain.

Men i grupp A väntar kanske de hetaste svenskmötena – framförallt mellan Chelsea och Juventus där vi hittar var sin trio. Magdalena Eriksson, Zecira Musovic och Jonna Andersson spelar i Chelsea och hos de italienska mästarna finns Amanda Nildén, Lina Hurtig och Linda Sembrant. I Wolfsburg hittar vi även Rebecka Blomqvist som lämnade BK Häcken i fjol.

Champions League – 2021/22

Grupp A
Chelsea
VfL Wolfsburg
Juventus
Servette Chênois

Grupp B
Paris Saint-Germain
Breidablik
Real Madrid
Zhytlobud-1 Kharkiv

Grupp C
Barcelona
Arsenal
1899 Hoffenheim
Køge

Grupp D
Bayern München
Lyon
BK Häcken
Benfica