MEDLEMSDAGAR! 25% RABATT! Medlemsdagar! 25% rabatt på alla ordinarie-, medlems- och paketpriser.Logga in

Human Bridge: ”Jackorna har nått de syriska flyktingarna”

Samtidigt som årets insamling av jackor är i full gång, har jackorna från förra året nått syriska flyktingar. Genom samarbetet med Human Bridge gör vi skillnad för behövande i Europa, Afrika och Mellanöstern.
– Den största delen av de insamlade jackorna har gått till syriska flyktingar i Irak och Syrien. UNHCR var mottagare av en container till Syrien och delade sedan ut till flyktingar. En del har gått till Rumänien där romska och rumänska familjer i fattiga områden fått del av jackorna, även handikappcenter och barnhem har fått jackor och en del har gått till Ukraina. 

Ett långsiktigt samarbete
Stadium har haft ett långt och givande samarbete med Human Bridge, som hjälper oss att nå behövande i Europa, Afrika och mellanöstern. Föreningen skapades 2001 genom att samordna materialbiståndet inom två svenska biståndsorganisationer; Läkarmissionen och Erikshjälpen. Dessa organisationer har sedan 1990 respektive 1974 skickat flera tusen ton kläder till behövande, och utrustat hundratals sjukhus med sängar, kuvöser, britsar, rullstolar och annat sjukvårdsmaterial. Robert Bergman, verksamhetsledare på Human Bridge, förklarar varför det är viktigt med materialbistånd.

– Genom att ta tillvara på det vi har sparar vi på jordens resurser och förlänger livslängden på redan producerade artiklar. Här i västvärlden konsumerar vi och kastar sedan det vi inte längre vill ha eller har någon användning för, trots att det är i dugligt skick, medan det i andra länder finns de som inte har något alls. Materialbistånd innebär för Human Bridge ett försök att fördela de resurser som faktiskt finns.

Läs mer om hjälporganisationen Human Bridge


Bilderna nedan är tagna av Johan Larsson på Human Bridge, då ett parti jackor delades till romer i utkanten av staden Aninoasa.