Event & Sponsring
Event & Sponsring

Event & sponsring

Stadiums vision är att aktivera världen – därför sponsrar vi flera av Sveriges största lopp inom löpning, cykling och längdåkning. Ambitionen är att skapa roliga, välarrangerade och säkra events som blir ett mål som inspirerar och sporrar ett stort antal människor under hela träningsåret.

Vasaloppet

Stadium är stolt huvudsponsor till vasaloppet året runt.

Vasaloppet är världens största arrangör av motionslopp året runt och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen ca 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora. Vasaloppet är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora och Sälens IF. En motor för folkhälsa och föreningsliv, i fäders spår för framtids segrar!

Till Vasaloppet


Ultravasan

Spring hela vasaloppet I historiens största utmaning.

Sedan 2014 kan världens löpare springa Vasaloppets sträcka, förbi alla kända kontroller. Banans stigning är 867 meter och du får vara ute i spåret i max 15 timmar. Banrekord: Herrar – 05:45:08, Damer – 07:02:35.

Till Ultravasan


Cykelvasan

Hela det traditionella Vasaloppet, fast på mountainbike.

Cykla Vasaloppet! Slåss om ära, spurtpriser och personrekord. Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 49,5 km skogsväg, 37 km grus och 7,5 km asfalt. Pumpa däcken, på med hjälmen.

Till Cykelvasan


Göteborgsvarvet

Stadium är stolt huvudsponsor till Göteborgsvarvet.

Med över 64 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är GöteborgsVarvet världens största halvmaraton. Sedan starten 1980 har över 1 miljon löpare anmält sig till loppet – är det din tur nu?

Till Göteborgsvarvet


Midnattsloppet

Stadium är stolt huvudsponsor till Midnattsloppet.

Det som gör Midnattsloppen spännande och unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen för deltagare och publik och framförallt stämningen och atmosfären som infinner sig en Midnattsloppskväll. Midnattsloppet arrangeras i fyra städer; Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö och är ett 10 km lopp mitt i city. 1982 när loppet startades stod Riokarnevalen som en förebild och idén byggde på att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt.

Till Midnattsloppet


Vätternrundan

Stadium är stolt huvudsponsor till Vätternrundan.

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Vätternrundan är också en del av En Svensk Klassiker. Varje år deltar ca 20 000 cyklister och det har sedan 1966 har cyklats ca 530 000 varv runt Vättern. Genom åren så har organisationen utvecklats och det arrangeras även idag Halvvättern, Tjejvättern och Minivättern, totalt i alla lopp deltar ca 38 000 cyklister. Vätternrundan arrangeras av Motala AIF Idrottsallians. 

Till Vätternrundan


Arena Run

Stadium är stolt huvudsponsor till Arena Run.

Arena Run är ett lopp om 5 km där du inne på Friends Arena tar dig över hinder i en bana med olika och unika upplevelser. Upplev loppet inne på Sveriges nationalarena, möt olika utmaningar och en oslagbar stämning. I Arena Run kan vi garantera årets första utmaning, peppande underhållning längs banan och ett lopp du sent kommer glömma. 

Till Arena Run